Peter van der Velden (PvdA) waarnemend burgemeester in Dordrecht

Peter van der Velden (PvdA) waarnemend burgemeester in Dordrecht
donderdag 16 februari 2017

waarnemer heeft de commissaris de heer Van der Velden voorgesteld als waarnemend burgemeester van Dordrecht. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om de heer Van der Velden als waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer Van der Velden beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds 1988 was de heer Van der Velden achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. In die laatst gemeente vervulde hij het burgemeestersambt van 2004 tot 2014. Op dit moment is de hoofdfunctie van de heer Van der Velden het voorzitterschap van de Coöperatie Werk en Vakmanschap u.a. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Amarant Groep, lid van de raad van toezicht van De Riethorst Stromenland, voorzitter van Leergeld Nederland en bestuurslid van het Oranje Fonds. Ook is hij lid van het Kapittel voor de Civiele Orden. Gedurende de periode dat de heer Van der Velden waarnemend burgemeester van Dordrecht is, wordt hij uit zijn functie van lid van het Kapittel voor de Civiele Orden ontheven.

De PvdA heet Peter van der Velden hartelijk welkom en wij wensen hem veel succes en plezier toe in de nieuwe functie. Wij zien uit naar een goede samenwerking.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid