Overleg gemeente en De Vrije Tuinder

Overleg gemeente en De Vrije Tuinder
woensdag 31 januari 2018
Adviescommissie Fysiek, dinsdag 30 januari 2018: Toekomst Volkstuinencomplex De Vrije Tuinder - Jacqueline van den Bergh:

Vrijdag 26 januari 2018 heeft de Vrije Tuinder een overleg gehad met wethouder Reynvaan en ambtenaren van het Grondbedrijf. Het ging over de verhuizing naar de nieuwe locatie. De financiele voorwaarden van de wethouder zijn te streng voor de Vrije Tuinder en de Bijenvereniging. College wil 260.000 euro investeren in het gereed maken van de nieuwe locatie. Onzekerheid is er over het gebruik van het gebouw Jongeneelhal. De Vrije Tuinder wil een eigen soort portocabin neerzetten. Dat wil college niet. Maar de echte bottleneck is de verhoging van de pacht: van 27 ct naar 50 ct. De Vrije Tuinder zegt 35 ct te kunnen betalen. College zegt dat 50 ct marktconform is die ook aan andere huurders wordt gevraagd.

De Vrije Tuinder kan het niet. En daar moeten we uitkomen. De motie Flora en Fauna roept college op om tot een haalbare verhuizing te komen en om eruit te komen met de Vrije Tuinder en Bijenvereniging. Voor 1 februari moet de Vrije Tuinder (is de officiele huurder) de garantie geven dat men aan de voorwaarden wil voldoen. Zij kan dat echter niet.

PVDA: Inmiddels hebben wij een memo (geheim) ontvangen van college, waaruit blijkt dat er enige beweging zit en er een begin van haalbare afspraak is. De deadline van 1 februari moet in ieder geval van tafel, zodat het overleg door kan gaan om tot een bevredigend resultaat te komen. De wethouder moet eruit komen met de Vrije Tuinder.  Dat is de opdracht van de motie. 

Afspraak is nu: Overleg gaat voort. 1 Februari is niet langer meer de deadline, maar er moet op een gegeven moment wel duidelijkheid komen. Uiterlijk begin maart a.s. rapporteert wethouder terug aan de commissie Fysiek.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid