Op de bomen rust een instandhoudingsplicht, maar ze blijken toch zomaar te kunnen worden gekapt ...

Op de bomen rust een instandhoudingsplicht, maar ze blijken toch zomaar te kunnen worden gekapt ...
woensdag 11 oktober 2017

maar 40 parkeerplaatsen op eigen terrein. De rest parkeert dus in de directe omgeving. Daar zijn de bewoners niet blij mee. Want de parkeerruimte is toch al beperkt. Bewoners zijn niet tegen de nieuwbouw, maar willen een minder massief en meer passend gebouw in hun omgeving. Op dinsdagavond 21 november 2017 buigt de Adviescommissie Fysiek zich over de nieuwe bouwplannen.

Over de nieuwbouw aan de Vest had de Adviescommissie vragen gesteld aan wethouder Sleeking. Ook deze nieuwbouw pakt hoger en forser uit, plus dat al het groen ook hier verdwijnt. Wethouder Sleeking vertelde dat de bouwaanvraag al is vergund. Er is nu alleen een andere eigenaar, en die komt misschien met alternatief plan. Nu past het al ingediende bouwplan binnen Bestemmingplan en heeft het de goedkeuring van de Welstandscommissie. De 2 bomen die aan de waterkant staan hebben een instandhoudingsplicht, maar dat blijkt dus niets voor te stellen. Want als Bestemmingsplan het toestaat, dan mag het groen toch gewoon weg, aldus de wethouder.

Bestemmingsplannen roepen steeds meer vragen op, vooral over het detailniveau ervan. En het gebruik van wijzigingsbevoegdheden door college.

Voor de PvdA reden om die Bestemmingsplannen scherper te gaan bekijken, en om veel minder gedetailleerde Bestemmingplannen te maken. Ook willen wij de wijzigingsbevoegdheid opnieuw tegen het licht houden.

Totslot vindt de PvdA dat er veel te makkelijk wordt gedaan over overal groen maar weghalen. Zeker in de binnenstad moet je groene gebieden koesteren. Die zijn er schaars!

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid