Onvoldoende gedifferentieerde wijken

Onvoldoende gedifferentieerde wijken
donderdag 7 september 2017
"

betere opleidingen, sport en cultuur. Een makelaar en Woningcorporatie Trivire waren aanwezig om hun verhaal te vertellen. Trivire zei dat men de woningambitie en de sociaal economische sprong prima vond, maar men mist in de Woonvisie de urgentie om gedifferentieerde wijken te bouwen. Ook de groeiende vraag naar en het tekort aan sociale huurwoningen komt te weinig aan bod. Doordat mensen langer thuis (moeten) blijven wonen (geen doorstroming) en er minder intramurale opvang is, zijn steeds meer mensen aangewezen op de sociale woningbouw. Daarnaast blokkeert het passend toewijzen dat mensen met net te hoge inkomens in de sociale huurwoningen kunnen wonen. Hierdoor ontstaat het risico van te eenzijdig samengestelde wijken, met weinig of matige voorzieningen. Tweedeling dreigt. Ook voor de PvdA is het zeer belangrijk dat er gemeleerde wijken komen en blijven. Daarnaast is er behoefte aan meer vrije sector huurwoningen.

De makelaar vond de ambitie van 25.000 woningen erbij wel wat te ambitieus. Maar liever te veel dan te weinig. ""We kunnen onvoldoende voldoen aan de vraag uit de markt"". Er is veel vraag naar duurdere woningen, patiowoningen, vrijstaande woningen en 2 onder 1 kappers. Volgens haar zijn er plenty locaties waar gebouwd kan worden.

Als bouwlocaties worden gezien: vooral binnenstedelijk, langs de rivieroevers, langs het spoor (Maasterras), en aan de randen van de steden.

De besluitvorming over de Woonvisie vindt plaats in november a.s.

De PvdA vindt de ambitie van 25.000 woningen te fors. Meer sociale huurwoningen zijn nodig (ook minder slopen), maar verspreid over de wijken. Eenzijdige wijken moeten we niet willen. Ook meer woningen voor de middeninkomens zijn hard nodig. Meer experimentele bouw zien wij graag, zoals kleinere woningen, energieneutrale woningen en woningen voor groepen.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid