Ontwikkelvisie Amstelwijck

Ontwikkelvisie Amstelwijck
donderdag 13 december 2018
Adviescommissie Fysieke Leefomgeving | Dinsdag 11 december 2018 | Ontwikkelvisie Amstelwijck | Alexander Jansen:

Alexander: Groene omgeving van Goed Af goed onderzoeken of het beschermd is. Nieuwbouw inpassen in het groen. Met name de groene omzoming en het bijzondere groen in plaats van kunstmatig groen inpassen in de nieuwbouw. Mooi en bijzonder groen slopen om later kunstmatig groen terug te plaatsen is contraproductief.

Bouw een diverse wijk met naast woningen in het hoge segment ook woningen in het middensegment, vanaf 250.000 euro, zodat leraren, verpleegsters en agenten ook een plekje kunnen vinden. Middensegment is ook een essentiele tussenstap om door het college zo gewenste doorstroming mogelijk te maken. Mensen gaan niet van sociale woningbouw in een sprong naar 350.000 plus.

Bij verhuizen van de nu gevestigde verenigingen mogen deze verenigingen er niet op achteruitgaan.
Bij Drechtstadsboer kan ook onderzocht worden of zij daar terecht kunnen of ergens anders.  

Wethouder Burggraaf gaat voor hoge kwaliteit. Het woongenot van zittende bewoners van de Dordtse Hout moet flink verbeteren. De kwaliteit van de groene voorzieningen in de buurt wil de wethouder behouden. Gecombineerd met wat water. Berekeningen van Drechtstadsboer tonen juist ook aan dat groen waarde heeft. De ambitie is om voor een snelle ontwikkeling te gaan.
In de nieuwe wijk Wilgenwende wonen de mensen met veel plezier. Dat kan dat hier ook. Ook de wethouder zei - evenals de commissieleden - veel sympathie te hebben voor het Burgerinitiatief Drechtstadsboer. Maar niet hier op deze locatie. "Geef ons een kader mee voor dit burgerinitiatief, zodat we daarmee verder kunnen gaan. Hoe gaan we hiermee verder? Zodat we een volgende keer een stap verder zijn. Niet voor deze plek, maar zeg dan hoe verder. Dien bijvoorbeeld een motie in." Thialf samen met Goed Af moeten naar andere locaties. Niet van vandaag of morgen. We gaan op zoek naar andere plekken. Om niet kontrakt van Goed Af loopt gewoon door.

Alexander: En Drechtstadsboer op agenda plaatsen? Dat bepaalt u als raad, stelde de wethouder.

Wethouder Burggraaf houdt vast een hoger sigment, dat is nu noodzakelijk. Gebouw van voetbalclub wellicht gebruiken voor sociaal ontmoetingscentrum. 

De behandeling gaat verder in de gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid