"Niets is zo moeilijk als het tevreden stellen van de samenleving"

dinsdag 8 januari 2019
Gemeenteraad dinsdag 8 januari 2019 - 16.00 uur in Stadhuis

Deze middag hield de burgemeester zijn nieuwjaarsrede. Hij hoopte dat iedereen een mooie Kersttijd en Goede jaarwisseling had gehad. En hij wenste iedereen een succesvol, gelukkig en gezond 2019. De heer Kolff stelde de ambtelijke organisatie in het zonnetje: dag in dag staan zij klaar. In een grillig tijdsgewricht. Mensen zijn snel gekwetsheid. Als ambtenaar moet je ook om je eigen veiligheid denken.

"Meestal zijn het eerste en het laatste jaar van een raadsperiode niet de meest productieve en effectieve jaren. Maar de burgemeester vond dat er toch flinke besluiten zijn genomen: Extra woningen en banen. Windmolens, Energietransitie. Aanpak Spoorzone. Stevig Armoedebeleid. Standbeeld Willem van Oranje. De Dordtpas die er gaat komen. Evaluatie van de Drechtsteden.
Raad is nauw betrokken bij de commissie Deetman die aanbevelingen heeft opgesteld. Raad riep op om de regio stevig te gaan evaluaeren. Binnenkort worden de concept plannen bespreken voor een effectievere samenwerking. Om op basis van een vaste structuur het nieuwe Drechtstedenmodel vorm te geven.

2019 is ook nog het Synodejaar. April de Passion. Met veel aandacht voor eenzaamheid. Eenzaamheid is eeh veel voorkomend probleem. “Je bent niet alleen”.
Door slim te bouwen breiden we de woningen uit. Dordrecht een gezonde en groene stad, vol leven en ondernemerszin. Dit alles vraagt om een modern en zelfbewust stadsbestuur. Keuzes maken is uw vak. Niets is zo moeilijk als het tevreden stellen van de samenleving. Er wordt gevraagd om een volksvertegenwoordigende rol. Dat u weet wat er leeft. Maar toch zult af en toe nee moeten zeggen. Ik wens u een geweldig 2019".

Hierna hield David Schalken zijn nieuwjaarsrede als plv. voorzitter van de gemeenteraad:
Hij wenste iedereen een gezond en gelukkig 2019. "Ik sta hier met een licht ongemakkelijk gevoel. Ik heb niet zoveel met een ceremoniele raad. Om hiervoor vrij te nemen voor alleen puur ceremonieel vind ik moeilijk.

Alle Dordtenaren moeten zich vrij en geaccepteerd voelen in onze stad. Dan is het ook een goed signaal om de regenboogvlag te hijsen. De onderlinge verhoudingen zijn goed. We moeten flink gas geven. Jeugd in control? Meer HBO? Meer extra banen? Hoe gaan we de toekomst regio vormgeven?"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid