Na lang ziekbed is op 77-jarige leeftijd

Na lang ziekbed is op 77-jarige leeftijd
vrijdag 10 augustus 2018
Na een lang ziekbed is prominent PvdA-lid Leo Bos overleden. Hij was lange tijd actief in de politiek voor de PvdA. Aanvankelijk was hij eerst actief binnen de PPR. Evenwel vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Dordrecht. 
Na zijn raadslidmaatschap is hij bestuurslid (lange tijd secretaris) geweest voor de PvdA Dordrecht. 

Leo was leraar op de Juliana Scholengemeenschap in Dubbeldam. Zijn hart lag bij geschiedenis. Verhalen vertellen en inspireren deed hij graag.

Leo had een groot hart, en vocht tegen onrecht. Zijn geweten stelde hij centraal voor zijn handelen. Ook al moest hij dan tegen de wil van zijn fractie stemmen. Dat was bijvoorbeeld het geval met de vuilstort van de Derde Merwedehaven. In 1988 stemde hij tegen het plan om de Derde Merwedehaven te gaan gebruiken als vuilstortplaats, ook voor verontreinigde stoffen. Dit kon hij absoluut niet verantwoorden voor zijn geweten. Samen met nog 2 andere PvdA'ers binnen de fractie stemde hij tegen dit in zijn ogen onzalige plan.

Leo Bos was ook betrokken bij de motie in de gemeenteraad tegen apartheid. Ook beijverde hij zich voor de oprichting van het Centrum Voor Ontwikkelingssamenwerking (COS).

In het bestuur van de PvdA was hij na zijn raadsperiode nog lange tijd actief, ondermeer als secretaris. 
Hij verzamelde veel materiaal van de PvdA (posters, krantenartikelen, etc.). Hij had een omvangrijk archief. Geschiedenis had zijn belangstelling.

Op een gegeven moment liet Leo's gezondheid hem in de steek. Hij kont niet meer actief zijn en niet meer zich inzetten voor allerlei zaken waar hij zich druk om maakte en waar hij belangstelling voor had.

Vrijdag 10 augustus 2018 was de Afscheidsdienst in de Grote Kerk.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid