Muziekinstrumenten bespelen maakt kinderen vrolijk en slim

Muziekinstrumenten  bespelen maakt kinderen vrolijk en slim
zondag 6 januari 2019
Zondagmiddag 6 januari 2019 hield de Pvda haar Nieuwjaarreceptie in restaurant Het Magazijn aan de Voorstraat.

Het was een gezellige en vrolijke bijeenkomst met bewoners, FNV, belangstellenden, leden, bestuur en fractie. In de knusse tussenruimte tussen restaurant en Kunstuitleen speechte fractievoorzitter Cor van Verk. De PvdA vindt de ideeen van het college niet verkeerd om in te zetten om duizenden woningen en banen erbij te organiseren in Dordrecht. Dat is hard nodig. Krimp is slecht.
De preciese aantallen, waar en type woningen zijn nog onderdeel van debat en uitwerking.
Het accent leggen op de duurdere woningen steunt de PvdA. Zonder daarbij uit het oog te verliezen dat er voldoende betaalbare woningen moeten zijn. De PvdA zal in de gaten houden dat die extra woningen en banen er ook daadwerkelijk komen.

Dordrecht heeft meer mensen nodig met een volle beurs. Dat is goed voor de voorzieningen. Daar profiteren ook de mensen met lagere inkomens van.

Marco Brand van Stichting Leerorkest Drechtsteden vertelde enthousiast over zijn initiatief om basisschoolleerlingen muziekonderwijs te geven en te leren spelen op klassieke muziekinstrumenten. Kinderen worden daar vrolijk van. Ze kunnen zich beter concentreren en gaan significant beter presteren.
Ook kinderen met ADHD worden rustig van een muziekinstrument bespelen. Zij kunnen zich beter focussen.

Marco wil in 2019 deze muzieklessen ook in de wijken gaan organiseren.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid