Motie van SP, PvdA en GroenLinks tegen overlast Houtstook - Houtstook is de grootste producent van fijnstof

Motie van SP, PvdA en GroenLinks tegen overlast Houtstook - Houtstook is de grootste producent van fijnstof
zondag 25 december 2016

je kunt gebruiken om het lokaal aan te pakken. Zij wil ook dat het lokaal wordt aangepakt, omdat situaties nogal verschillen per regio.

 

De PvdA, SP en GroenLinks vinden dat de overlast van houtstook ook in de Aanpak van Luchtkwaliteit thuishoort en wij vragen het college dan ook de uitstoot en de gevolgen voor de gezondheid in beeld te brengen, en wat we ertegen kunnen doen. Zoals handhaafbare afspraken, bijv. bij bepaald type weer. Want dat we als gemeente niets kunnen doen, daar gaan we niet mee accoord. Je kunt in ieder geval beginnen met het probleem onder de aandacht te brengen.

 

Wethouder van der Linden vond het een sympathieke motie, maar ziet nu nog geen mogelijkheden om er echt iets aan te doen. Het is heel moeilijk er tegen op te treden. We weten niet hoeveel huizen hout stoken. Maar straks met de nieuwe Omgevingswet zijn die mogelijkheden tot optreden er wel.

 

PvdA - samen met SP en GroenLinks - wil dat overlast van houtstook veel meer aandacht krijgt. Mensen gooien allerlei spullen in de open haard, ook als het regenachtig en mistig weer is. Daar mag best weleens meer bekendheid aan gegeven worden.

 

Het is dan ook goed om te lezen dat er in Dordt Centraal van vrijdag 23 december j.l. door de Drechtsteden 2 pagina's vol besteed werden aan informatie over de overlast van Houtstook. Dan is een begin. We willen dat het op de agenda blijft. De andere partijen steunden de motie niet en vinden het niet echt een probleem.

 

Klik hier voor meer informatie over houtstook.

Kijk ook op www.houtrookoverlast.nl

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid