Minder sloop en meer renovatie - geen sloop van Torenstraat flats

Minder sloop en meer renovatie - geen sloop van Torenstraat flats
woensdag 30 november 2016
"

vragen over gesteld om de flats te behouden. Daarvoor waren wel eerst plannen, maar Woonbron ziet daar inmiddels vanaf en nu gaat er stevig gerenoveerd worden. De PvdA zei dat de huren in onze regio nogal hoog zijn, waardoor bewoners in financiele problemen kunnen raken. Wat is uw beleid hierin? Trivire en Woonbron zeiden er in de praktijk zeer strak op te letten of bewoners geen achterstanden opbouwen, om dan snel in te kunnen grijpen. Ook de relatie prijs, kwaliteit en de betaalbaarheid houdt en men nauwkeurig in de gaten. Wat is de kwaliteit in relatie tot de behoefte en mogelijkheden?

Op de vraag van de PvdA naar het uitzettingsbeleid, vooral als er kinderen in het spel zijn, vertelde Woonbron dat men huurachterstanden scherp in de gaten houdt. In geval van huurachterstand wordt er snel kontakt opgenomen met de huurder om snel te kunnen ingrijpen. Men maakt scherp onderscheid tussen de niet willers en niet kunners. Er zijn diverse regelingen om de situatie weer gezond te maken. ""Maar als men echt niet wil, dan kunnen we vrij rucksichtlos zijn"". Ook is er kontakt met Sociale Teams. Men wil ""achter de voordeur"" kunnen komen.

Meer aandacht komt er bij de woningcorporaties voor duurzaamheid en voor aanpassingen van de woningen omdat ouderen langer thuis blijven wonen.

Volgens Trivire en Woonbron is er meer behoefte aan vrije sector woningen. Maar Trivire wil dat daarvan de huren niet al te hoog worden, zo rond 800 euro is realistischer dan 1000 tot 1100 euro. ""Daar is geen vraag naar"", aldus Trivire.

PvdA wil een volgende keer dat er ook vertegenwoordigers en Huurdersraden over hun ervaringen kunnen vertellen. Huurdersraden hebben een belangrijkere rol gekregen in het overleg met woningcorporties. Wethouder Reynvaan vond dit een goed idee, en Huurdersraden zullen de volgende keer worden uitgenodigd.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid