Milieuzone ook oplossing voor bevoorrading binnenstad

Milieuzone ook oplossing voor bevoorrading binnenstad
vrijdag 25 november 2016

de toestroom van landelijke klanten vanuit Binnenstadservice Nederland is niet op gang gekomen winkeliers zien geen economisch voordeel terwijl ze wel voor extra kosten komen te staan vanuit de regeling lengtebeperking wordt door de vervoerders en de winkeliers geen grote druk ervaren om alternatieven te bedenken. Ontheffingsvergunningen worden vrij makkelijk verleend voor langere perioden.

Ook in andere steden blijken de initiatieven voor stedelijke distributie zonder intensieve gemeentelijke bijdrage moeilijk realiseerbaar. De leefbaarheid in de historische binnenstad, maar zeker ook in het gebied eromheen (aanvoerwegen), staat onder druk.

College komt nu met volgende voorstel: Green Deal Zero Emisson Stadslogistiek. Het opstellen van een Lokale Green Deal Zero Emission Stadslogistiek biedt de kans aan lokale partijen om te participeren. Partijen worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen aan de Lokale Green Deal Zero Emission.

PvdA: Deze Deal gaat over de uitstoot van de vrachtwatens. Ook hier kan een Milieuzone binnenstad/Schil wat betekenen. Want dan kun je bepalen welke wagens er wel en niet je binnenstad in mogen.

Maar wat met de trillingen aan gebouwen? Daarvoor waren die kleinere vrachtwagens. Wij willen dit niet zomaar loslaten en willen dat de wethouder veel meer in gesprek gaat met grotere winkelketens om naar andere oplossingen te zoeken.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid