Milieuzone in binnenstad en Schil, mobiele metingen, en Overlast Houtstook tegengaan

Milieuzone in binnenstad en Schil, mobiele metingen, en Overlast Houtstook tegengaan
donderdag 24 november 2016

van der Linden nu in gesprek met RijksWaterStaat. RWS wil wel stil asfalt en geluidschermen aanbrengen, maar gaat niet over de 80 km. Dat ligt bij de politiek in Den Haag. Van belang is wel dat de druk op 80 km blijft, en dat we als we straks stil asfalt en geluidschermen hebben, de 80 km niet van tafel is. Wethouder vertelde dat het NSL (Nationaal Samenwerkingsverband Luchtkwaliteit) stopt met subsidiering van projecten en programma's aan gemeenten m.i.v. 2017. Dordrecht heeft nog 67.000 euro liggen voor 2016, dat bij niet gebruik terug moet naar het rijk. De PvdA vindt dit zonde, en wil proberen deze gelden aan te wenden voor nieuwe maatregelen.

De inspreker namens de bewoners Dordtse Hout vertelde dat deze wijk veel overlast heeft van de N3 en A16. Men wil lucht kwaliteitsmetingen in hun wijk, zodat men zelf de kwaliteit kan meten en over actuele gegevens kan beschikken.

Volgens Milieudefensie kunnen bewoners met speciale luchtmeters zelf hun luchtkwaliteit meten.

De PvdA gaat moties indienen in de gemeenteraad van dinsdag 20 december 2016 over een milieuzone, aanpak houtstook overlast en betere luchtkwaliteitsmetingen in wijken. Samen met GroenLinks en SP.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid