Meer mensen moeten kunnen genieten van wonen aan het water - liever 54 woningen op de Landtong dan een paar grote kavels

Meer mensen moeten kunnen genieten van wonen aan het water - liever 54 woningen op de Landtong dan een paar grote kavels
vrijdag 2 december 2016

wonen aan het water. En op Stadswerven kan dat bij uitstek. Het gaat er bij ons niet in dat er geen vraag is naar deze 54 woningen nu de woningmarkt aantrekt. Wij vinden de Stadswerven geen locatie voor extensieve bebouwing, ofwel dun en duur. Dit is juist een plek voor dicht en stedelijke bebouwing: diversiteit in woningen, ook hoogbouw. Veel meer mensen moeten juist kunnen genieten van wonen aan en nabij water.

Wat ons betreft kan de Noordelijks Insteekhaven helemaal open blijven, ofwel gedeeltelijk open. Daar kunnen waterwoningen in worden gebouwd, met ook wat hoogbouw aan de waterkanten. Een onderzoek naar het wel of niet open houden is nog gaande.

Wethouder Sleeking hield vast aan het uitgeven van een paar kavels. Volgens hem is ook de toegang tot de landtong een probleem. Dat was bij het oorspronkelijk ontwerp over het hoofd gezien.

De PvdA blijft er bij dat er meer woningen moeten komen op de Landtong aan het water. Dan moet er een goed ontwerp komen voor de toegangsweg. Want of er nu een paar mensen wonen of er komen 54 woningen, een goede toegangsweg is nodig om bij de woningen te komen.

D66 gaf aan niet accoord te gaan, en komt met een Amendement in de gemeenteraad van dinsdag 20 december a.s.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid