Meer doen tegen armoede

Meer doen tegen armoede
donderdag 3 november 2016
"

de verhoging van het sociaal minimum naar 120%. In de praktijk blijken mensen die werken met een minimumloon of net boven minimumloon allerlei toeslagen en belastingvoordelen verliezen, waardoor hun inkomen achteruit gaat. Wanneer het sociaal minimum wordt verhoogd kan ook deze groep ""werkende armen"" in aanmerking komen voor voorzieningen.

Daarnaast vinden we dat het aanvragen van voorzieningen bij de Sociale Dienst Drechtsteden eenvoudiger moet. De formulieren zijn nodeloos ingewikkeld en niet makkelijk beschikbaar. En wij willen dat de Sociale Dienst meedenkt met hun clienten over welke voorzieningen voor hen van toepassing kunnen zijn. Dus een actieve houding van de Sociale Dienst in het voorkomen van armoede.

De PvdA is een voorstander van een soort Drechtstedenpas voor kortingen bij aankopen in winkels, een deelname aan culturele en sportvoorzieningen stimuleert dat mensen mee kunnen doen en actief kunnen blijven. Naar het voorbeeld van de Rotterdampas.

Wethouder Heijkoop sprak af met de commissieleden om de suggesties en voorstellen van de partijen uit te gaan werken. En begin 2017 met een voorstel terug te komen in de Drechtraad.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid