Meer doen aan voorkomen wateroverlast - Calamiteitenplan

Meer doen aan voorkomen wateroverlast - Calamiteitenplan
woensdag 30 november 2016

op ons eiland een belangrijke rol, vooral in het buitengebied. Door extra pompen om water af te voeren.

De wolkbreuk van 30/31 augustus 2015 is dermate extreem geweest dat het volledig duidelijk is dat de wateroverlast als gevolg van deze wolkbreuk geheel buiten de wettelijke zorgplicht van de gemeente ligt, staat te lezen in het stuk.Dat kan wel zo zijn, maar het is al langer bekend dat wolkbreuken meer zullen voorkomen. Daarbij komt dat wij gevoeliger zijn voor wateroverlast omdat we in een Delta leven. Dus een goede aanpak en voorbereiding is essentieel. In het stuk worden dan ook een aantal maatregelenen voorgesteld.

Aanbevelingen van het IngenieursBureau Dordrecht: Opstellen Calamiteitenplan en Frequenter reinigen van straatkolken op watergevoelige locaties.

PVDA ziet de noodzaak van meer water/vijvers maken voor de opvang en veel hemelwater meer bestrating en groen i.p.v. asfalt en beton meer lijngoten in midden van straten bij opnieuw inrichten straten. Door het vervallen van Belthurepark (daar zou een bijdrage worden geleverd aan de wateroverlast in Dubbeldam) moeten er nu andere oplossingen komen voor Dubbeldam.

PVDA: Wanneer kunnen we een Calamiteitenplan tegemoet zien? Volgens wethouder Reynvaan in het voorjaar van 2017.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid