Mail foto's en filmpjes over gevaarlijke situaties in 30 km gebieden naar info@pvdadordrecht.nl

Mail foto's en filmpjes over gevaarlijke situaties in 30 km gebieden naar info@pvdadordrecht.nl
dinsdag 7 maart 2017

een overzicht van inrichtingsmogelijkheden van 30 km straten en de effecten. Hierna werd de discussie onder de voortvarende leiding van Kim Bruggeman gevoerd met de aanwezigen.

 

Bewoners bleken over het algemeen wel enigszins tevreden over de inrichting, men zou het in ieder geval niet meer terug willen draaien. De snelheid is afgenomen, maar men ziet dat - inmiddels gewend aan de nieuwe situatie - auto's toch de neiging krijgen om het gaspedaal weer flink te gaan beroeren. Dit kan ook omdat straten - zoals nu de Singel - vaak te sober zijn ingericht. Effectieve middelen zijn: drempels over de hele breedte van de weg, versmallingen, asverspringingen, bloembakken en bredere punaises. Hou 2 richtingverkeer, dat werkt beter dan 1 richting verkeer. Vooral bredere fietsstroken en smallere autorijbanen genieten de voorkeur. Ook wil een aantal bewoners flitspalen, zodat er in ieder geval iets van handhaving is.

 

Ook het voorstel van bewoners om de strepen op de Singel te verleggen waardoor de fietsstroken verbreden kreeg een goed onthaal. Nu lijkt het net of fietsers binnen die smalle strook moeten fietsen. Auto's moeten niet de ruimte krijgen was de heersende gedachte. De PvdA steunt dit en wil hier verder mee.

 

Verder vond men dat er te dogmatisch wordt omgegaan met de inrichting van straten: zo zouden geen zebrapaden meer nodig zijn, want iedereen rijdt langzaam is het idee (wat niet de praktijk blijkt te zijn). Zeker met veel scholen in de buurt zijn zebrapaden hard nodig, dat is duidelijk voor alle verkeersdeelnemers en geeft een veilig gevoel aan de overstekers.

 

Het voorstel werd gedaan om foto's en filmpjes te maken van gevaarlijke situaties en bijna ongelukken in 30 km gebieden. De afspraak is dan ook gemaakt om die op te sturen naar info@pvdadordrecht.nl. Zodat de PvdA fractie dit alles kan bundelen. Want als we met elkaar willen dat Dordrecht fietsvriendelijker, schoner en stiller wordt, dan horen daar natuurlijk goed ingerichte 30 km gebieden bij. De fietsveiigheid en leefbaarheid moeten centraal staan.

 

Alle bewoners dit hun mailadres hebben achtergelaten, ontvangen de presentatie van Willy Sweers. Hier onderaan de pagina als pdf-bestand vindt u alvast de presentatie.

 

Bewoners uit Sterrenburg en Binnenstad (Houttuinen / Varkenmarkt) kwamen met verzoeken om een dergelijke bijeenkomst ook in hun buurt te organiseren. De PvdA fractie gaat bekijken hoe meerdere bijeenkomsten in verschillende delen van de stad te gaan organiseren.

 

De PvdA-fractie gaat hiermee verder aan de slag, met alle suggesties en ideeen die door bewoners zijn ingebracht.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid