Maandag 10 december 2018: Schrijfmarathon

Maandag 10 december 2018: Schrijfmarathon
woensdag 14 november 2018
Op 10 december a.s. is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens en organiseert Amnesty DE SCHRIJFMARATHON.

Wereldwijd schrijven dan honderdduizenden mensen naar de autoriteiten van verschillende landen, om op te komen voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Machthebbers kunnen deze doelgerichte schrijfacties uit alle hoeken van de wereld niet zomaar naast zich neerleggen. De cijfers van 2017 tonen het: 7 van de 10 mensen voor wie we toen schreven, kennen vandaag een beter leven en meer respect voor hun mensenrechten. Mahadine uit Tsjaad kwam zelfs vrij!

Dit jaar is het alweer 70 JAAR geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) werd opgesteld en ondertekend. Daarnaast bestaat Amnesty International Dordrecht alweer 40 JAAR. Geen reden tot vreugde, want na al die jaren is het nog steeds hard nodig dat we ons inzetten voor de verdediging van mensenrechten wereldwijd. Ook vanuit Dordrecht worden elk jaar honderden brieven en kaarten verzonden. Die brieven zijn een grote bron van steun en hoop. Dit jaar komen we in actie voor vrouwen, in landen van Brazilië tot Zuid-Afrika, die worden vervolgd, gemarteld of erger. Zoals Pavitri Manjhi, die spreekbuis is voor mensen in India van wie hun land illegaal wordt afgepakt en daarom continu wordt bedreigd.

Hierbij nodigen wij je uit om ook brieven te komen schrijven. Deelname is gratis, al is een vrijwillige bijdrage in de portokosten voor wie het missen kan, natuurlijk van harte welkom (een internationale zegel kost inmiddels €1,40).

We schrijven in de hal van het prachtige, monumentale Dordtse stadhuis.
De Schrijfmarathon wordt om 13.00 uur geopend door burgemeester Wouter Kolff.

Er is koffie en thee. Jazz-zanger Ferhat Őz en popkoren The Koorianders en The Singing Factory zorgen voor de 'arbeidsvitaminen'.

Schrijf mee! MAANDAG 10-12 2018 VAN 13.00 TOT 19.00 UUR STADHUIS Stadhuisplein 1, Dordrecht

Mocht je meer willen weten, kijk dan op Facebook of op onze website, of neem contact met ons op. Het zou fantastisch zijn als we ook op jouw deelname kunnen rekenen!

Laat me met een reply even weten of je komt. Nog fijner: nodig meteen al je FB-vrienden en –volgers uit ook deel te nemen!

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid