Leger des Heils Maaltijdenproject wint de Theodoor Stoopprijs 2017

Leger des Heils Maaltijdenproject wint de Theodoor Stoopprijs 2017
zondag 15 januari 2017
"

dat de fractie steeds weer opnieuw aandacht vraagt voor armoede: geen kinderen in armoede. In de Dikke van Dale wordt Armoede genoemd: een toestand waarin iemand verkeert die bijna niets heeft om van te leven. Niets hebben om van te leven. En dat gebeurt in deze prachtige stad. Gelukkig hebben we in Dordrecht veel regelingen voor mensen die in armoede leven. Mensen zijn vaak niet op de hoogte van voorzieningen. Het is de taak van de Sociale Dienst en gemeente om mensen wegwijs te maken in de wirwar van allerlei financiele ondersteuningsregelingen. Werk is voor mensen een mogeljkheid om uit de armoede te komen. Daarom heeft de PvdA het initiatief genomen om de Werkbrigade in Dordrecht op de kaart te zetten, een soort nieuwe Melkertbanen. Maar eenmaal aan het werk blijkt dat mensen in een armoedeval komen, waardoor ze er financieel op achteruit gaan. Daarom hebben we gepleit om de regelingen die er zijn ook beschikbaar te stellen voor mensen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum.

Peter attendeerde de aanwezigen ook nog op het Politiek Cafe over de nieuwe ontwikkelingen in binnensteden: Het nieuwe winkelen in een bruisende Dordtse Binnenstad, op maandagavond 6 februari 2017, van 17.30 - 20.00 uur in The Movies.

Hierna stelden de genomineerden stelde zich voor:

Het Maaltijdenproject van het Leger des Heils houdt in dat er iedere 14 dagen bij het Leger een maaltijd wordt bereid voor ca. 30-50 mensen. Veel mensen die een voedselpakket van de Voedselbank ontvangen en ook dak/thuislozen zijn dan aanwezig. ""We doen dit vanuit het geloof"".

De Voedselbank vertelde dat er wekelijks 350 mensen in Dordrecht een voedselpakket ontvangen. Men ontvangt geen subsidie en er wordt gewerkt met 150 vrijwilliger. Er zijn 6 uitdeelpunten, in verschillende wijken. Bestuurslid Remco van der Sluis herinnerde er nog aan dat de PvdA 2 maal per jaar een actie houdt met de Voedselbank bij 3 supermarkten in Dordrecht. Er wordt dan het winkelende publiek gevraagd een houdbaar product af te staan aan de Voedselbank. Hieraan wordt massaal gehoor gegeven.

Geef het Dordt zit nu nog in een klein flatje in Wielwijk, vertelde Willy Scheers. Men focust zich vooral op het inrichten van woningen voor mensen met zeer weinig middelen. Inmiddels heeft men al zo'n 200 gezinnen kunnen helpen met inrichten. Het is geen tweedehands winkel. De inrichting wordt gegeven, en in ruil hiervoor vraagt men een wederdienst van de ontvanger. Dat loopt heel goed. De organisatie wil gaan uitbreiden naar andere delen van de stad.

De aanwezigen mochten stemmen aan wie men de prijs wilden geven.

Uiteindelijk werd gekozen voor het Maaltijdenproject van het Leger des Heils. Raadslid Inge Stevens reikte de prijs uit. Het Leger was ""hartstikke blij"" met de Theodoor Stoopprijs.

Van harte gefeliciteerd!

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid