Leefwerf Vooruit!

Leefwerf Vooruit!
vrijdag 23 februari 2018
Gemeenteraad dinsdag 20 februari 2018: Burgerinitiatief Leefwerf De Biesbosch - Jacqueline van den Bergh:

Eindelijk kan het Burgerinitiatief Leefwerf De Biesbosch van start gaan. Leefwerf wil 10 historische schepen een ligplaats bieden in onze stad, en wel in de wateren rondom Stadswerven. Lang is er onderhandeld over plaatsing, financien, en over afspraken met ontwikkelaar OCS, gemeente en met DordtYart.

In de Zuidelijke Insteekhaven kan de Leefwerf gaan starten. Dat is een heel goed bericht, waar we al jaren naartoe werken.

Teleurstellend vindt de PvdA dat we de 2 ton Varend Erfgoed Subsidie van de Provincie zijn misgelopen omdat het college geen garantie heeft willen afgeven voor 10 ligplaatsen met langdurige huurkontrakten. De PvdA is van mening dat een soepelere opstelling van wethouder Sleeking en meer actief in gesprek gaan met Provincie de kans had vergroot dat die 2 ton toegekend had kunnen worden.

Wethouder zegde nu toe dat hij samen met Leefwerf opnieuw een Varend Erfgoed subsidie zal aanvragen bij de Provincie, actief zich hiervoor zal inzetten en regelmatig in gesprek zal gaan met de Provincie.

Dergelijke initiatieven moeten vanaf het begin beter begeleid worden, zodat veel sneller duidelijk is wat er moet gebeuren, vindt de PvdA. Wethouder Sleeking vond zelf nu ook dat er betere begeleiding moet komen vanaf de start. "Hier kun je weer van leren".

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid