Laatste gemeenteraad in oude samenstelling

Laatste gemeenteraad in oude samenstelling
woensdag 28 maart 2018
Dinsdagmiddag 27 maart 2018 was er de laatste gemeenteraad in de oude samenstelling van de periode 2014-2018.

We hebben afscheid genomen van onze PvdA raadsleden Jacqueline van den Bergh en Peter Puik. Peter en Jacqueline hadden hun raadswerk graag willen voortzetten, maar door de verkiezingsuitslag keren zij niet terug in de raad.

Peter Puik begon in 2014 zijn raadswerk als commissielid. Door het vroegtijdig vertrek van Bahattin Güler werd hij in 2016 geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Hij wordt door collega raadsleden omschreven als iemand die ‘op een positieve manier een echt PvdA geluid kan laten horen’. En dat oordeel delen wij natuurlijk volledig. Peter zelf vindt het een eer om raadslid geweest te zijn. Hij heeft in die rol veel nieuwe kennis en ervaring opgedaan.

Jacqueline is al sinds 1998 politiek actief voor onze partij in de gemeenteraad, waaronder een aantal jaren als fractievoorzitter. In die 20 jaar heeft ze zich met hart en ziel ingezet voor het raadswerk en de partij. Daarbij was ze ook overal in de stad te vinden en voor iedereen aanspreekbaar, ook tijdens de laatste campagne. De waardering hiervoor blijkt uit het grote aantal voorkeursstemmen bij de laatste verkiezing, èn de bijzondere erkenning door de Koning: namens hem mocht burgemeester Wouter Kolff de versierselen als lid in de Orde van Oranje Nassau bij Jacqueline opspelden.

De vertrekkende raadsleden ontvingen bloemen, een bijzondere foto van Dordrecht, een City Bible van Bert Staat (CU-SGP), een vogeltje van Dirk Pols (VVD) en bijzondere thee van Kitty Kruger (GroenLinks).

De raadsleden die doorgaan kregen - eveneens als de vertrekkende raadsleden - als aandenken ook de bijzondere foto van Dordrecht.

We zullen de betrokkenheid en inzet van Jacqueline en Peter als raadsleden zeer gaan missen. De nieuwe fractie bestaat uit Inge Stevens (fractievoorzitter) en Cor van Verk. Op korte termijn zullen zij meer bekend maken over de manier waarop zij het fractiewerk en de contacten met de inwoners van Dordrecht willen organiseren.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid