Kunstwerk bij Refaja (Amstelwijck) behouden

Kunstwerk bij Refaja (Amstelwijck) behouden
zaterdag 17 september 2016

huidige bedrijfslocatie in de spoorzone boven de Kilweg (Goed -Af locatie) bestemmen als recreatie. En toestemming verlenen aan Goed Af om zich daar definitief te vestigen. PVDA: Goed dat er nu eindelijk duidelijkheid komt voor Goed Af om daar te blijven.

Amstelwijck midden - Ontwikkeling sport: Vooralsnog behoud van de huidige sportlocatie. Daar waar mogelijk de functie versterken. PVDA: Accoord.

Amstelwijck noord - Ontwikkeling ziekenhuisterrein Refaja: Toekomstige plannen moeten - volgens college - getoetst worden aan de Ladder voor duurzame verstedelijking, niet concurrerend zijn met aanbod in bestaande projecten en voldoen aan de ruimtelijke randvoorwaarden, waarvan de milieuwetgeving de belangrijkste is. De verantwoordelijkheid voor de invulling van dit gebied dient bij het Ziekenhuis te liggen.

De PvdA wilde weten wat er gaat gebeuren van het kunstwerk van Hans Petri dat daar op het terrein nu staat te verwaarlozen. De PvdA wil het behouden.

Wethouder Mos vertelde inderdaad in gesprek te zijn met de zittende bedrijven op Amstewijck over de verruiming van wat er gebouwd kan worden. En garandeerde dat dat absoluut geen Coffeeshop is. Hij denkt erover de zusterflat bij Refaja te handhaven om als geluidswal te dienen. Het kunstwerk van Hans Petri is geschonken aan de gemeente. Hij noemde het een iconisch project. Er wordt over nagedacht wat ermee moet gebeuren.

Binnenkort komt er een Startnotitie over de Amstelwijck locaties.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid