Jongerenfeest '17+' bij DOOR slaat aan

Jongerenfeest '17+' bij DOOR slaat aan
woensdag 25 april 2018
Jongerenfeest “17+” slaat aan
Op 21 april organiseerden jongeren van de PvdA Dordrecht samen met DOOR Dordrecht een feest voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Zij wilden hiermee de horeca in Dordrecht laten zien dat met het huidige aanbod een grote doelgroep niet bereikt wordt, waardoor steeds meer jongeren vanaf 17 jaar of ouder niet meer uitgaan in de eigen stad, maar in Rotterdam of Breda.

De avond trok ca. 100 jongeren met heel verschillende achtergronden, en verliep feestelijk en zonder problemen. Initiatiefnemers Mark Buitink (18) en Dominique van Noord (18): “de jongeren in de eigen stad houden is belangrijker dan in de gemeentepolitiek wordt gezien. Als jongeren van de PvdA willen we dat daar meer aan gedaan gaat worden. Zo blijft de stad op langere termijn levendig.” Nachtburgemeester Juno: “Als jongere kan je twee dingen doen: zeuren dat er nooit wat gebeurt in de stad of zelf wat organiseren. Als nachtburgemeester ben ik blij dat deze jongeren het laatste hebben gedaan, in een topplek als DOOR dat hen hierbij ook heeft ondersteund. En kennelijk is die behoefte er, want de avond was qua opkomst een succes”.

Mark Buitink is zelf ook erg tevreden met het verloop van de avond, die feestelijk en zonder problemen is verlopen, o.a. door een strikt deurbeleid en leeftijdscontrole. “Ik schat dat er iets meer dan 100 bezoekers zijn geweest, jongeren met een hele verschillende achtergrond. De wisselende DJs en een rapper uit Krispijn zorgden voor een erg leuke sfeer”. Ook Dominique van Noord spreekt over een “goed geslaagd concept, zeker voor een eerste keer”.

DOOR moet eind juni het pand aan de Voorstraat verlaten. Mark Buitink: “Ik hoop dat DOOR een nieuwe locatie krijgt en daar ook met ons zou willen samenwerken om dit initiatief een meer structureel gevolg te geven”. Ook Dominique hoopt op een doorstart, al kan hij zich daarbij ook andere of wisselende locaties, zoals bijvoorbeeld bij Dolhuis, voorstellen.

Voor nadere informatie:
Mark Buitink (06-81926285), Dominique van Noord (06-10487489).
Volg ook onze website www.pvdadordrecht.nl

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid