Het zijn gouden plekken aan het water op de Landtong op Stadswerven: liever 54 woningen bouwen dan een paar voor de happy few

Het zijn gouden plekken aan het water op de Landtong op Stadswerven: liever 54 woningen bouwen dan een paar voor de happy few
vrijdag 23 december 2016

op die Landtong. Stadswerven is een stedelijk gebied, een verlenging van onze binnenstad. Daar hoort stedelijke bebouwing bij. Absoluut geen plek voor dun en duur.

PvdA heeft niet alleen afscheid genomen van Belthurepark, maar ook van dun en duur bouwen. Van makelaars hebben wij begrepen dat er in Dordrecht praktisch helemaal geen vraag is naar dun en duur, ook niet in het groen. Dan gaat men liever naar het grote polderlandschap buiten ons eiland. Maar wij krijgen nu steeds meer de indruk dat wel Belthurepark is gestopt, maar niet het idee van dun en duur dus. Want nu moeten er opeens overal plekjes komen voor dun en duur.

Volgens college kan er geen toegangsweg worden aangelegd voor 54 woningen. Dat zou een foutje in de plannen zijn, maar die plannen bestaan al eel lang. Al die tijd met foutje? Want als je een toegangsweg kunt aanleggen voor die paar grote kavels (die gebouwd en ingericht moeten worden) dan kan dat ook voor veel meer woningen. Het hoeft geen grote allee te worden, een smalle, kleine toegangsweg is voldoende. Dat dwingt ook tot rustig rijden.

Wethouder Sleeking: Het oorspronkelijk plan had een groene uitstraling, het behoorde tot de ecologische zone. In 2010 is het wat bijgesteld, minder groen. Vragen blijven: Wat doet de markt, waar is vraag naar? Hoe halen we nog een beetje opbrengst? Aanpassing is maar de vraag of dat nu een verslechtering is. Deloitte vindt dit een realistische oplossing. Veel kosten nog niet verwerkt in grondexploitatie. Wethouder zegde toe nog eens wat meerdere varianten met de kosten te willen narekenen. Met meer bebouwing. Bewoners zouden zich al beginnen te hechten aan dit groene plekje. Cor van Verk (PvdA): Bewoners zouden zich hechten aan groene plekje? Er staan grote hekken omheen. Zaten zwervers, en die hebben ze weggejaagd.

Volgens de wethouder stond de Landtong pas later in het totale bouwprogramma, maar is nu naarvoren gehaald omdat kopers zich aandienen. De heer Sleeking beloofde komend kwartaal met verschillende opties naar de raad te komen, met meer bouwintensiteit en overzicht financien. Maar dan wel nu dit plan vaststellen. Ook de Woonvisie komt eraan. Mooie uitdaging voor de raad om naar de totale woningbouw te kijken. Je kunt tot andere ambities komen. De komende 3 maanden zullen er geen kavels uitgeven worden zegde de wethouder toe. Eerst andere varianten in beeld brengen.

PvdA gaat niet accoord met dit nieuwe plan voor 4-8 hele ruime kavels. PvdA houdt vast aan het oude plan van 54 woningen. Meer mensen moeten kunnen genieten van wonen aan of vlak bij het water op deze unieke plek.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid