Goed wonen: meer dan alleen meer woningen in de stad

Goed wonen: meer dan alleen meer woningen in de stad
woensdag 12 april 2017

Waar moeten die woningen komen? Want in het groen is uitgesloten (dat bevestigde wethouder Reynvaan nog eens), dun en duur doen we niet. Het gaat om stedelijk bouwen in de stad. Daar liggen de locaties niet voor het oprapen. Stadswerven, Spuiboulevard en omgeving, op termijn 1e Merwedehaven. Wethouder Reynvaan wil ook meer bouwen dichter op het spoor en gaat met de Provincie in overleg hoe dit te realiseren. De PvdA vindt dat we hier voorzichtig mee moeten zijn, want die zone die niet bebouwd mag worden langs het spoor is er niet voor niets gekomen. Dit was voor de veiligheid van bewoners.

 

Bij de inleiding werd door de ambenaar gezegd dat er veel behoefte is aan woningen tussen de 2,5 en 5 ton. En vooral aan wat grotere woningen. Dat daar veel vraag naar is, maar projectontwikkelaars bieden die woningen niet aan en staan nog niet in de rij. Dat vond Jacqueline heel vreemd, want als dat zo kansrijk zou zijn, dan zijn ze er meestal als de kippen bij. Volgens de ambtenaar komt daar wel verandering in. Zeker nu de gemeente ook vertegenwoordigd is op de vastgoedbeurs Provada.

 

De PvdA vindt dat ook Woningbouwcorporaties moeten gaan bouwen. En hoogbouw en experimentele bouw moeten juist meer gestimuleerd worden. Niet overal hetzelfde bouwen. Veel meer variatie maakt woongebieden aantrekkelijker. Daarnaast is bouwen voor jonge gezinnen kansrijk. Mensen die net klaar zijn met hun studie en aan het begin van hun loopbaan staan.

Volgens BVD wil de Provincie ingrijpen, als Dordrecht de opgave van het bouwen van 10.000 woningen niet realiseert en kan de Provincie afdwingen om toch in het groen te gaan bouwen.

 

Wethouder Reynvaan vertelde dat de woningen niet a la minuut gaan worden gebouwd. Ook het preciese aantal ligt niet vast. Maar krimp moeten we niet accepteren. We moeten vooruit. In september wordt er opnieuw over gesproken en moet de Woonvisie Drechtsteden worden vastgesteld.

 

Voor de PvdA zijn ook andere zaken belangrijk voor goed wonen, namelijk:

Schone lucht Duurzaam bouwen Veel stedelijk groen 30 km Gebieden met ruim baan voor de fietser en minder verkeerslawaai en -hinder

 

 

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid