Gesteggel over steentjes op de weg bij nieuw ingericht Damplein

Gesteggel over steentjes op de weg bij nieuw ingericht Damplein
vrijdag 8 december 2017
Adviescommissie Fysiek, woensdag 6 december 2017 - Nieuwe Damplein: Jacqueline van den Bergh:

Damplein en Vrieseplein zijn opnieuw ingericht in samenwerking met bewoners en ondernemers. De gemeenteraad heeft de budgetten vastgesteld (Vrieseplein 3 ton en Damplein 8 ton) en zou zich meer op de achtergrond houden. De bewoners waren nu aan zet. In werkgroepen heeft men gewerkt en intensief overlegd met ambtenaren.

Het Vrieseplein was het eerste klaar en inmiddels feestelijk geopend. Damplein wordt binnenkort feestelijk geopend. Nu aan ht eind van het traject was er gesteggel over of het stukje Dubbelsteynlaan tussen Plus 't Lam en bank nog in het project hoorde. Bewoners en ondernemers wilden hier ook steentjes, in dezelfde kleur als het Damplein. Uiteindelijk bleek dit heel duur te worden (185.000 euro extra) omdat de ondergrond niet sterk genoeg is en de grond is vervuild. Uitiendelijk heeft de werkgroep gekozen om het asfalt in dezelfde kleur rood te maken, wat 20.000 euro kost. Door de bewoners zelf te organiseren.

Vrieseplein had ook wel meer gewild, bijv. een fontein, maar daar was geen geld voor. 

CDA, VVD en BVD waren het niet met elkaar eens over die extra kosten. BVD verweet VVD en CDA zich met de uitvoering te bemoeien, terwijl dat nu juist niet de bedoeling was.

PvdA is van mening dat echte verfraaiingen wel kunnen leiden tot wat extra kosten, maar het afgesproken budget en de afspraken aan het begin zijn in principe leidend. Het gaat om de openbare ruimte waar iedereen gebruik van maakt.

De PvdA wil een goede evaluatie van beide projecten: Hoe hebben bewoners en ondernemers het ervaren, zijn ze tevreden met het resultaat en de manier waarop het is gegaan? En hoe waarderen ambtenaren deze manier van werken? Is het voor herhaling vatbaar of blijft het eenmalig? En hoe om te gaan bij afwijkingen van het budget? PvdA wil dat dit dan wordt besproken met de raad. De raad besluit uiteindelijk over het budget.

Wij denken aan een Hoorzitting door Adviescommissie Fysiek, met bewoners, ondernemers en ambtenaren.
Of een evaluatie door het OnderzoeksCentrum Drechtsteden.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid