Gedoe met bouwhoogte nieuw appartementengebouw Spuiboulevard 4-88

Gedoe met bouwhoogte nieuw appartementengebouw Spuiboulevard 4-88
woensdag 21 juni 2017

gebruikt en het opgehoogd tot 25 meter. De ontwikkelaar heeft daar weer 27,5 meter van gemaakt. Bewoners lieten via een presentatie zien wat voor gevolgen een dergelijke hoogte heeft voor de omgeving aan het Beverwijcksplein. Als een nieuw bouwplan een grote impact heeft op de omgeving, dat kan de raad zich ermee gaan bemoeien. Dat is besloten bij de overdracht van de wijzigingsbevoegdheid van raad naar college. In deze situatie wil de PvdA en de andere partijen dat de bouwhoogte in lijn wordt gebracht met de directe omgeving en rekening houdt met de oudere bouw aan Beverwijcksplein. De PvdA vindt het onbestaanbaar dat de ontwikkelaar nooit in gesprek is gegaan met bewoners om met hen te overleggen over aanpassingen. Er is wel een inloopavond geweest, maar dit is geen overleg.

De PvdA sloeg op tilt toen wethouder Sleeking vertelde dat hij wel degelijk eerder de raad had geraadpleegd, bij een presentatie in 2015. Dit was een soort artist impression door de ontwikkelaar. Verdere plannen zouden volgen. Dat is geen raadplegen, dat een eerste impressie van een bouwplan, meer niet.

PvdA, GroenLinks, VSP, D66 en BVD dringen nu aan op bespreking in raad om de bouwhoogte aan te passen. Zodat het ook straks past in de nieuwe visie van de Spuibloulevard en omgeving.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid