Fietser en voetganger: niet in balans

Fietser en voetganger: niet in balans
donderdag 26 januari 2017

smal zijn. Bloembakken worden expres neergezet, niet voor het mooi, maar om fietsers op afstand te houden. Dhr. Knaap van de Grote Spuistraat vond dat fietser en voetganger niet in balans zijn. En hij vreesde dat de aandacht voor de winkels wegvalt. 'nJoy Chocolate, mevrouw Vermey, vertelde dat het personeel nauwelijks de Voorstraat over kan steken om het terras aan de overkant te bereiken. Fietsers letten niet op. De heer Dane (Ouderenbond) vond het een heilloos plan. De heer vd Stoel van de Markt zei dat de markt fel tegen fietsen in de binnenstad is. Op de markt is het altijd druk en dan kun je niet hebben dat fietsers kris kras door alles heen fietsen.

De grote klacht is de vrees voor de roekeloosheid van fietsers, in de smalle winkelstraten. Men vindt dat fietser en voetganger een gevaarlijke mix is. Men heeft er geen vertrouwen in dat fietsers uitkijken en rustig fietsen. Voetgangers moeten vrij kunnen winkelen. De retail trekt weer aan, en dan moet het centrum een ontmoetingsplaats zijn.

Wie is er verantwoordelijk als er iets misgaat als het niet meer verboden is? De fietser is altijd zelf verantwoordelijk als hij/zij geen rekening houdt met anderen in het winkelgebied.

Dinsdagavond 31 januari a.s. vergadert de Adviescommissie Fysiek over dit onderwerp. Het voorstel ligt er om voor een bepaalde periode een experiment met vrij fietsen te houden.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid