Feestelijke onthulling van het Jan Eijkelboomsteegje - Draag zelf een gedicht voor van Jan Eijkelboom

Feestelijke onthulling van het Jan Eijkelboomsteegje - Draag zelf een gedicht voor van Jan Eijkelboom
dinsdag 29 augustus 2017

stadsdichter voor het leven van Dordrecht, heeft het Dordrechts Museum altijd een warm hart toegedragen. Zo schreef hij prachtige gedichten voor het museum, deed schenkingen en stelde hij in 2006 ter ere van zijn 80e verjaardag een tentoonstelling samen met werken uit de collectie. Om de bijzondere relatie tussen Jan Eijkelboom en het museum te bekrachtigen en als hommage aan een magistraal schrijver en dichter, wordt het Jan Eijkelboomsteegje op 8 september officieel toegevoegd als straatnaam in Dordrecht. Programma (het programma start in het Jan Eijkelboomsteegje.

 

Wij horen graag of wij op uw komst mogen rekenen. Aanmelden kan via: secretariaatDM@dordrecht.nl of T 078 - 770 53 37.

 

Tot slot willen wij u nog attenderen op de Dordtse Cultuurnacht. Op 8 september tussen 22.00 en 01.00 uur openen culturele instellingen gratis hun deuren voor een spannend en divers programma. Het Jan Eijkelboomsteegje is die avond sfeervol uitgelicht en u kunt er luisteren naar gedichten van Jan. In de Salon in het museum vindt er vanaf 22.00 uur een poëzie- en muziekprogramma plaats met Marieke van Leeuwen.

 

Meer informatie is te vinden op: www.dordtsecultuurnacht.nl

 

Wij hopen van harte u vrijdag 8 september om 20.00 uur te mogen begroeten in het Jan Eijkelboomsteegje.

Met vriendelijke groeten, mede namens Roelien Eijkelboom-de Melker en Jacqueline van den Bergh, Peter Schoon Directeur Dordrechts Museum

 


Jan Eijkelboomsteegje

Het Jan Eijkelboomsteegje is een initiatief van de PvdA Dordrecht (Jacqueline van den Bergh) en het Dordrechts Museum. Jan Eijkelboom (Slikkerveer, 1 maart 1926 - Dordrecht, 27 februari 2008) was ereburger en stadsdichter voor het leven van Dordrecht. Het Dordrechts Museum heeft hij altijd een warm hart toegedragen. Om de bijzondere relatie tussen Jan Eijkelboom en het museum te bekrachtigen en als hommage aan een magistrale dichter, wordt het Jan Eijkelboomsteegje op 8 september officieel toegevoegd als straatnaam in Dordrecht. Op verzoek van de nabestaanden is het juist dit steegje geworden. Naast zijn relatie met het museum past het bij de persoon van Jan Eijkelboom. Hij was een bescheiden mens, wars van gewichtigdoenerij.

De mooiste gedichten van Jan Eijkelboom tijdens de Dordtse Cultuurnacht

Tijdens de Dordtse cultuurnacht is er een speciaal programma rond de dichter. Het Jan Eijkelboomsteegje is die avond sfeervol uitgelicht, er staan banken en stoelen waar naar gedichten van Jan geluisterd kan worden. In de Salon van het museum vindt vanaf 22.00 uur t/m 23.00 uur een poëzie- en muziekprogramma plaats met Marieke van Leeuwen.

Draag zelf een gedicht van Jan Eijkelboom voor

Liefhebbers van de poëzie van Jan krijgen tijdens het poëzie- en muziekprogramma de ruimte hun favoriete gedicht voor te dragen. Het museum roept alle fans van de dichter op om naar de muzikale poëzieavond te komen om het mooiste, meest bijzondere, meest indringende of inspirerende gedicht van Jan Eijkelboom, zelf voor te dragen. Wel graag vooraf even aanmelden zodat de organisatie weet met hoeveel mensen zij rekening moet houden. Dit kan via een berichtje naar: JanEijkelboom@dordrechtsmuseum.nl

 

Lees hier ook artikel op website RTV Rijnmond

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid