Een echte stad is een intercity stad ...

Een echte stad is een intercity stad ...
donderdag 6 april 2017

in. Met nog minder intercity verbindingen komen er geen bedrijven en grotere organisaties meer en gaan mensen elders wonen die afhankelijk zijn van snel vervoer. Dat is absouut niet goed voor onze sociaal economische ontwikkeling, waarvan men zegt dat die prioriteit heeft in al het beleid. De PvdA drong er bij de wethouder dan ook aan om hier veel meer serieus werk van te maken. Bij een echte stad horen veel intercitytreinen.

We blijken als Drechtsteden ook nog geen eens aan de Spoortafel te zitten, waar de belangrijke partijen zitten om over de spoorontwikkeling en verdeling te praten. Wij worden vertegenwoordigd door de Provincie Zuid-Holland.

Maar het aantal goederentreinen krimpt niet, en zal toenemen.

Volgens wethouder Tanis heeft Dordrecht en regio gewoon te weinig instappers. En de NS kijkt alleen naar de instappers. Maar volgens de PvdA speelt meer een rol dat de HSL lijn moet worden gebruikt. Daar gaan nu de intercitytreinen overheen die eerst Dordrecht aan deden.

Volgens de PvdA moeten we ons meer als een echte bruisende stad ontwikkelen meer en leuke woningen, betere opleidingen, aantrekkeleijke winkels, en meer doen met water.

Want een echte stad is en intercity stad ...

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid