Duurzaam en Logistiek is wel een zeer slechte match op Kil 4

Duurzaam en Logistiek is wel een zeer slechte match op Kil 4
donderdag 1 juni 2017

op basis van een onderzoek naar noodzaak van nieuwe bedrijventerreinen in Zuid-Holland - zelf aangaf dat er minder behoefte is in Zuid-Holland aan bedrijventerreinen dan een aantal jaren geleden. Daar heeft zij inmiddels weer een reactie op gegeven dat die behoefte er weldegelijk nog is, maar dat ook gedacht kan worden aan schuiven met oude bedrijventerreinen, en woningbouw op oude bedrijventerreinen te gaan toestaan. De Provincie houdt vast aan het bedrijventerrein Kil 4.

Al snel bleek dat duurzaam en een logistiek bedrijventerrein een zeer slecht match is bij veel insprekers. Het levert weinig arbeidsplaatsen op, logistieke bedrijven zijn niet duurzaam, en nemen veel ruimte in beslag. Bewoners in de omgeving van Kil 4 (aan de Wieldrechtse Zeedijk en bij Tweede Tol) vrezen de overlast van toename van het vrachtverkeer - vooral in de nacht. Ook wordt er veel mooi groen weggehaald voor de verbreding en nieuwe aansluitingen op de A16.

Windmolens, zonnepanelen, duurzame landbouw en een Voedselbos vonden insprekers een veel betere inrichting van de Kil 4. Dat is echt duurzaam. Inzetten op een Logistiek bedrijventerrein is inzetten op fossiele brandstoffen, i.p.v. inzetten op duurzame producten en duurzame productieprocessen. Doe meer met de nieuwe economie, adviseerde een inspreker.

Bewoners van Oudelandshoek stelden de overlast van de N3 aan de orde. Die is er nu al (herrie, vieze lucht, drukte), laat staan als straks K4 er is, met de aanpassingen aan de aan- en afvoerroutes naar de A16. De N3 wordt dan een snelweg tussen A16 en N3. Zij hebben allerlei maatregelen opgesteld ter voorkoming van dit slechte scenario. Jacqueline van den Bergh adviseerde de bewoners om mee te denken over de aanpak van de N3 door RijksWaterStaat, dat nu aan de gang is.

Leefbaarheid is een groot item voor bewoners. Men voelt zich niet betrokken bij de ontwikkeling van Kil 4. In de huidige plannen speelt de leefbaarheid geen enkele rol.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid