Drechtraad: Begrotingsbehandeling

Drechtraad: Begrotingsbehandeling
woensdag 6 februari 2019
Drechtraadvergadering | dinsdag 5 februari 2019 | Gemeentehuis Papendrecht | Geactualiseerde Begroting Drechtsteden 2019 | Cor van Verk:

Onderwerpen die Cor vooral aansneed waren de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en de Woningbouw. Maar hij begon met te vertellen dat de PvdA zeer positief is over de veranderende houding van SDD t.a.v. clienten. Men zoekt nu de warme menselijke maat. Dat is heel goed.

De SDD wil extra inzetten op Handhaving en 50-Plussers. Er is nu geld beschikbaar voor 55-plussers 2 x ruim 1 miljoen voor 2 jaar. En levert voor 40 50-plussers een baan op. Dat betekent minder uitgaven in de uitkeringssfeer. Dat moeten we verder gaan opvoeren de komende jaren om zoveel mogelijk 50-plussers aan het werk te helpen. Dat geeft positieve resultaten, voor de mensen zelf en ook financieel.

Handhaving wordt weer uitgebreid zonder duidelijke argumenten erbij. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat als handhaving voldoende is toegerust dat mensen eerder weer uitstromen. Waar baseer je dat op? Fraude is niet altijd fraude. Kunnen ook vergissingen zijn.

Minimabeleid moet binnen de kaders blijven. Waarom moet dat? Omdat er meer gebruik van wordt gemaakt? We wilden toch juist dat de dienstverlening toegankelijker wordt.

Woningbouw: PvdA is bezorgd over de ontwikkelingen op de sociale huurmarkt en goedkopere koopwoningen. Afgesproken is een stand-still op sociale huurwoningen, dan moet die er ook zijn, met compensatie. Als er huizen afgebroken worden en verkocht, dan moeten er nieuwe betaalbare woningen voor terugkomen. Daarover dient de PvdA met D66 een motie in: Sociale Huurwoningen op Peil.

Na discussie en inbreng portefeuillehouder, die toezegde het aantal sociale woningen op peil te houden, hebben PvdA en D66 de motie ingetrokken. De toezegging is gedaan. De PvdA zal erop toezien dat het ook daadwerkelijk gebeurt.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid