Dordrecht stelt Chemours en DuPont aansprakelijk

Dordrecht stelt Chemours en DuPont aansprakelijk
dinsdag 27 februari 2018
Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht stellen Chemours en DuPont aansprakelijk voor de gevolgen van de uitstoot van C8 en GenX. De gevolgen van de uitstoot heeft grote maatschappelijke impact. Chemours/DuPont, bedrijven die bekend stonden als zeer betrouwbaar en veilig, bleken nu door de uitstoot in grond, water en lucht een bedreiding voor de gezondheid. Zelfs ons drinkwater kwam in de risicozone te zitten. Getwijfeld wordt of je nog wel groente uit eigen tuin kunt eten.

Gemeenten lijden ook financiele schade door allerlei extra kosten van onderzoek, door bodemverontreiniging en gezondheidsonderzoeken van de bevolking, etc.

PvdA vindt het een goede zaak dat de bedrijven aansprakelijk worden gesteld. Verrassend dat de gemeenten deze stap zetten. Bedrijven hebben een maatschappelijk verantwoordelijkheid. Het hebben van vergunningen ontslaat je niet van je eigen verantwoordelijkheid.

Wetgeving en toezicht moeten stukken strenger, het moet veiliger. Want bedrijven doen dat blijkbaar niet snel uit zichzelf. Gezondheid staat centraal bij de PvdA. Als Chemours en DuPont verantwoordelijkheid nemen en de uitstoot drastisch beperken, veiliger maken ofwel stoppen, dan tonen zij zich maatschappelijk verantwoordelijke bedrijven. En kan het vertrouwen weer hersteld worden.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid