Dordrecht: Een fietsveilige stad

Dordrecht: Een fietsveilige stad
zaterdag 3 februari 2018
Op woensdag 7 februari 2018 begint om 20.00 uur, Stadskantoor, vergaderzaal 1, een thema-bijeenkomst met de titel 'Dordrecht: een fietsveilige stad waar snelheidsduivels geen kans krijgen.' In Adviescommissie Fysiek.

De bijeenkomst is een initiatief van de raadsleden Jacqueline van den Bergh, Guido Frantzen en Maarten Burggraaf en de Adviescommissie Fysiek. Wethouder Rik van der Linden geeft een toelichting op het huidige beleid.
Vervolgens zijn er presentaties over fietsstad Houten, innovatieve inrichtingsmaatregelen t.b.v. fietsvriendelijkheid en over handhavingsmogelijkheden.

Zowel raadsleden als inwoners kunnen actief meedoen aan de discussie.
Aanmelding: Mark den Boer (griffier), T 06 53929264 / 078 7704976, E: m.den.boer@dordrecht.nl

PROGRAMMA

20.00 uur Opening door initiatiefnemer Jacqueline van den Bergh (PvdA)

20.05 uur Korte introductie door avondvoorzitter Marc Merx

20.10 uur Presentatie wethouder Rik van der Linden: Wat is het beleid van het college op dit moment t.a.v. inrichting van straten, fietsveiligheid en handhaving op hardrijders?

20.20 uur Presentatie Goudappel (Henk van Zeijl): Goudappel helpt o.a. gemeenten met visievorming en ontwerp op het gebied van fietsvriendelijkheid- en veiligheid. Welke innovatieve inrichtingsmaatregelen hebben zij eerder al succesvol in andere gemeenten toegepast?

20.35 uur Presentatie Houten (Jelger de Haas): Houten is een echte fietsstad met fietsnetroutes door de bebouwde kom die het makkelijk maken je bestemming te vinden. Welke elementen uit dit concept zijn voor Dordrecht interessant?

20.50 uur Discussie raadsleden en inwoners: Welke voorbeelden uit de presentaties spreekt raadsleden en inwoners aan en welke niet? Waarom wel/niet?

21.10 uur PAUZE

21.20 uur Presentatie Politie (Harrie de Haas): Een straat fiets-, voetgangers- en kind veilig inrichten is een. Maar welke handhavingsmogelijkheden heeft de politie t.a.v. hardrijders en welke zijn wel en niet effectief?

21.35 uur Discussie raadsleden en inwoners: Welke handhavingsmogelijkheden spreekt raadsleden en inwoners aan en welke niet? Waarom wel/niet?

21.55 uur AFSLUITING

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid