"Diederik Samsom in 't Peerdt in Dordrecht: ""Iedereen moet voelen dat het beter gaat"""

zondag 16 oktober 2016

voor mogelijk, aldus Diederik. Een ander lid wilde vooral dat Diederik hoop geeft aan mensen, hoop op een beter leven. Diederik zei dat inderdaad te doen, maar zei ook geen beloftes te willen doen die de PvdA niet waar kan maken. "Onze idealen zijn vrij duur en we leven in een coalitieland".

 

Ook kwam de vraag waarom hij nu al zegt dat hij wel weer met de VVD wil gaan regeren als de uitslag van de verkiezingen dat weer noodzakelijk maakt. Omdat veel mensen bij de landelijke verkiezingen strategisch stemmen, juist om de PvdA groot te maken en om de VVD buiten de deur te houden. Deze mensen kunnen er dan nu voor gaan kiezen om op GroenLinks of SP te gaan stemmen. Volgens Diederik is samenwerken met de VVD pas de laatste optie. Als niets anders mogelijk is, dan neemt de PvdA haar verantwoordelijkheid. Dat zal hij nog duidelijker maken in de campagne.

 

Volgens Diederik daalt de armoede, heel licht. 100 Miljoen euro komt er ieder jaar beschikbaar om met name kinderen in armoedesituaties tegemoet te komen, zodat zij vooral kunnen meedoen.

Bijstand is niet voldoende, aldus Diederik, vandaar het systeem van toeslagen. Als je af wilt van toeslagen, dan moet de bijstand omhoog, maar dat zal nog een lange adem vergen. Je krijgt dan wel een overzichtelijker systeem.

 

Over het tekort aan sociale huurwoningen zei hij dat de verhuurdersheffing anders moet, of helemaal weg moet. Maar daartegenover moet wel staan dat corporaties gaan bouwen, er moet dan een bouwplicht komen. Als de woningcorporaties gaan bouwen, dan kan de verhuurdersheffing worden gekort of helemaal verdwijnen, als beloning voor bouwen. Dat staat nu ook in het nieuwe Verkiezingsprogramma van de PvdA.

 

Nederland is nog te laks met duurzaamheid, zegt Diederik. Maar we gaan die achterstand wel inhalen. Er komt het grootste windmolenpark ter wereld op zee voor onze kust. Hij verwacht dat Nederland in 2025 in de kopgroep zit, en in 2030 het land te zijn dat het meest duurzaam is.

 

Ook denkt Diederik aan een Nationale Investeringsbank, om grote projecten te financieren en bedrijven een impuls te kunnen geven.

 

Iedereen heeft weleens een keer op de PvdA gestemd. We hebben heel veel potentiele PvdA stemmers, zei Diederik.

 

Tot slot zei Diederik voor iedereen werk te willen, ook voor mensen met een handicap.

 

Het was druk in 't Peerdt en er werd goed gediscussieerd, bij tijd en wijle ook heel pittig.

 

Motto van Diederik Samsom is: DOORKNOKKEN !!

 

Bekijk ook het filmpje van RTV Dordrecht

Bekijk hier het filmpje van Dordt Centraal

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid