De westelijke entree van Dordt wordt eindelijk aangepakt - ook meer doen met de waterkant

De westelijke entree van Dordt wordt eindelijk aangepakt - ook meer doen met de waterkant
vrijdag 3 februari 2017

heldere en herkenbare profilering van de weg met duidelijke zichtlijnen op de rivier en spoorbrug en aandacht voor de oversteekbaarheid en routing voor met name het langzaam verkeer. Het Rivierenpark: Het gebied langs de rivieroever waar de gebruikswaarde, belevingswaarde en veiligheid vergroot wordt. Onder de bruggen: Versterking en vergroting van de gebruikswaarde, belevingswaarde en veiligheid van het gebied onder de bruggen. Jongeren worden betrokken bij ontwerpfase, omdat potentie van het gebied reeds is ontdekt door jongeren.

PVDA vindt het een goed plan om er nu voor te kiezen om stap voor stap te gaan ontwikkelen en niet 1 groots plan in een keer te ontwikkelen. Dit gebied moet nodig aangepakt worden, met veel groen. Vooral de waterkant/waterkades vindt de PvdA belangrijk om te benutten, met fiets/wandelpaden, met horeca in het Rivierenpark, en met een wandel ponton in de rivier. Dat ziet er prima uit. Het gebied onder de bruggen is goed om samen met jongeren verder te ontwikkelen. In het gehele gebied moeten goede fietsroutes komen. En de middenberm van de Parkweg benutten voor veel groen met bomen. Daarnaast moet het gebied veilig worden met goede oversteekmogelijkheden, het is nu vooral onoverzichtelijk. De PvdA wil ook dat het rangeerterrein wordt aangepakt en vraagt zich af wat er met het spoorlijntje naar het Dordtse Zeehavengebied gaat gebeuren.

Wethouder Sleeking vindt dat dit gebied wel een impuls verdient. Het gaat ook om initiatieven van andere partijen die bezit in dit gebied hebben. Prioriteit heeft de ontsluiting en een groene herinrichting. De stamlijn blijft, dat kan niet anders. Maar er komt wel meer veiligheid bij oversteken in dit gebied. Er is bodemvervuiling, en dat is een dure zaak. Bedrijven die er nu zitten, hoeven niet te verplaatsen. Ook de woningen onder de brug worden niet onteigend en blijven daar staan. Dat is een uitstekende zaak vindt de PvdA.

Met het rangeerterrein gebeurt voorlopig niets. Het is wel technisch afgeschreven. Over het hele stationsgebied wordt er gesproken met ProRail. Zoals bekend is ProRail een zeer stevige gesprekspartner.

Het gebied achter het Casino is van ontwikkelaar Van Pelt, die daarvoor met plannen komt.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid