De Viersprong moet kunnen uitgroeien tot een gezellig natuur zwembad waar je lekker kunt zwemmen op de talloze warme dagen die nog gaan komen

De Viersprong moet kunnen uitgroeien tot een gezellig natuur zwembad waar je lekker kunt zwemmen op de talloze warme dagen die nog gaan komen
zaterdag 17 september 2016

fietsenstalling. Plus het strand voor gezinnen aan de andere kant van de horeca goed ontwikkelen. Mooie term 'strand voor gezinnen' (staat in de notitie). De ruimte is er. Er zijn wel degelijk voldoende (redelijk) warme dagen. Het college doet daar wat kleinerend over: er zijn toch maar weinig warme dagen. Maar dat vinden wij te kort door de bocht. Er is juist veel behoefte aan buiten zwemmen. De zwembaden kunnen daar niet helemaal aan voldoen, want zij moeten die baden onderhouden, afspreken met vrijwilligers, dat is veel meer organiseren, plus kostenplaatje. Zij kunnen niet altijd open zijn, dat moet allemaal vooraf worden gepland. Terwijl warme dagen onvoorspelbaarheid zijn. Zie nu maar deze periode in september. Zo kan dat ook zomaar in maart. De zwembaden kunnen niet inspelen op afwijkende periodes, terwijl het buitenwater er gewoon altijd is, je hoeft er alleen maar in te springen.

Wij zien weldegelijk een overloopfunctie voor de Viersprong t.o.v. De Merwelanden: aan beide kanten van de stad is er dan een buitenzwembad. Wij liggen als stad midden in een waterrijk gebied met veel natuurwater, daar moeten we gebruik van maken, zonder de zwembaden tekort te doen want dat zijn prima voorzieningen. Het Horeca aanbod bij de Viersprong is goed. Plus dat hier ook 's winters goed geschaatst kan worden.

PvdA: Wat zijn de afspraken met huidige horecabeheerder? Wat is zijn rol? Investeert hij mee in zijn zaak? Nadere afspraken met Staatsbosbeheer moeten er worden gemaakt tav beheer en onderhoud. De PvdA wil duidelijke afspraken met Staatsbosbeheer en over de horeca, voorafgaand aan wat we besluiten te gaan doen, incl. overzicht kosten.

Wethouder Heijkoop zei dat Staatsbosbheer primair het beheer doet van De Viersprong. Maar Dordrecht moet ook bijdragen aan het beheer. De wethouder sprak met de commissie af dat hij in gesprek gaat met de huidige horecaondernemer en met Staatsbosbeheer en komt dan met een nieuw voorstel terug in de commissie. Alle partijen waren het erover eens dat er meer moet gebeuren dan alleen het minimaal opknappen van het huidige strandje.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid