De raad staat voor paal ...

De raad staat voor paal ...
zaterdag 9 februari 2019
Alexander Jansen:
De beweegbare paaltjes, “pollers”, die de binnenstad beschermen tegen auto’s die hier niets te zoeken hebben zijn aan vervanging toe, meent het college. Dit lijkt een goed moment om deze pollers te vervangen door cameratoezicht. Auto’s worden dan niet fysiek door pollers tegengehouden, maar met camera’s gecontroleerd. Op het eerste gezicht een goed idee, maar er kleven ook veel bezwaren aan.

Vraag maar aan Delft, die in 2017 cameratoezicht invoerde. Daar klaagden bewoners dat de binnenstad een grote parkeerplaats werd, werden er 3500 waarschuwingsbrieven per maand verstuurd en vonden er gemiddeld 510 voertuig ingangen per dag plaats.

Een duidelijke waarschuwing voor Dordrecht lijkt ons, maar ondanks de toezegging vorig jaar om eerst onderzoek te doen bij andere gemeenten is dit nog steeds niet gebeurd. De PvdA maakt zich er zorgen om dat er ook een toename van verkeersdruk en -snelheid in onze nu nog autoluwe binnenstad zal plaatsvinden.

De PvdA zou graag zien dat de bewoners van de binnenstad zich hierover uit kunnen spreken. In tegenstelling tot Alexander Kuhlman (VVD) die in de raadscommissie Fysiek vond dat de reacties op de website van de VVD voldoende representatief zijn en dat op een raadpleging “alleen maar kritische inwoners afkomen”.

Tegen een eerdere aankondiging in, wordt de raad niet eens om een goed onderbouwd besluit gevraagd, maar slechts geïnformeerd. Hiermee lijkt men de raad - en daarmee uiteindelijk de Dordtse burger - als het ware voor de poller te willen plaatsen. Een slechte zaak voor de lokale democratie. Wij zullen dan ook vragen de raad alsnog erbij te betrekken.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid