"De langste burgemeester in Zuid-Holland en 100ste nieuwe burgemeerster van Dordrecht Wouter Kolff: ""In woelige tijden de rust bewaren"""

donderdag 14 september 2017
"

dosis relativering en humor. Hij is iemand die vooruit wil. Een betrokken burgemeester. 40 jaar jong. De langste burgemeester van Zuid-Holland. Belangrijk is dat hij de nodige handelingsruimte krijgt om op zijn eigen manier het ambt in te vullen. De burgemeester is een stabiele factor in deze opgewonde samenleving. Burgervaderschap is nodig, maak van de burgemeester geen politicus. ""Ik gun de Drechtsteden en Dordrecht het allerbeste"".

Beedigde Wouter Kolff: ""Wat een avond. Weet in woeilige tijden de rust te bewaren (citaat van Horatius). Wat heb ik met Dordrecht? Geboren in Rotterdam, gewoond in Hoeksche Waard. Huis aan de Singel in Dordrecht. Grote diversiteit aan inwoners. Mijn overgrootmoeder woonde hier aan de B. De Raadtsingel. Wat een eer om hier burgemeester te zijn, in de oudste stad van Holland. 800 jaar Stadsrechten over 3 jaar. Ik kijk uit naar deze viering. En naar Big Rivers, Dordt in Stoom en Kerstmarkt. Dordrecht is steeds vaker positief in het nieuws. Ik kijk ernaar uit om de schouders eronder te zettn. Meer HBO zal toegevoegde waarde voor Dordrecht geven. Meer winkels en horeca in binnenstad. Chemiebedrijven, daar werken vele honderden mensen, maken vele onderdelen voor producten. Ik onderschrijf de strenge regels en controles. Ik zal me hard maken voor een veilige stad, en bestrijding van vandalisme. Overlast bestrijden, niet de jongeren. Ik kijk uit naar samenwerking met de Drechtsteden. Slechts de som der delen maakt de regio uniek. Inhoud en resultaat moeten voorop staan. Slaan we ook de vleugels uit naar Rotterdam en Breda. Ik wil ruimte bieden aan samenwerken. Een burgemeester zijn van iedereen. Ik laat u graag meekijken via social media in het ambt van burgemeester. Af en toe zal ik fouten maken. Maar ik zal vol voor Dordrecht en regio gaan.""

De PvdA wenst Wouter Kolff veel succes, wijsheid en plezier toe in zijn nieuwe functie.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid