De elite krabt zich achter de oren

De elite krabt zich achter de oren
donderdag 12 januari 2017

meer ontwikkelen. Dat heeft eveneens invloed op het functioneren van de gemeenteraad. Terroristische aanslagen hebben ook impact op onze lokale samenleving. Sommige tenen zijn erg lang en de lontjes kort. Maar volgens de heer Brok moet het verstand altijd prevaleren boven emotie. Dat het recht om te beledigen niet wint van het recht van nuance.

 

De sociaal economische status van onze stad en regio vraagt onze aandacht. Er is nog veel werkloosheid. De Duurzame samenleving krijgt steeds meer vorm. De regio verlangt een krachtige stad: dat is Dordrecht.

 

Er komt meer maatwerk voor bewoners. De WMO eigen bijdrage is voor een deel afgeschaft.

 

Terechte zorgen blijven om PFOA en DuPont. Gaat er nu om dat het bedrijf het vertrouwen terugwint.

 

In 2017 komen er weer evenementen, meer windmolens, brug bij Stadswerven, ontwikkelingen bij Kop van 't Land, woningbouw zit weer in de lift, onze binnenstad was de 2e beste binnenstad. Maar ondanks dat er zaken bij komen in de binnenstad en activiteiten in de binnenstad heeft de detailhandel het moeilijk. "Er is veel stille armoede bij authentieke bedrijven". De binnenstad verdient onze steun en we moeten meer kleur geven aan onze binnenstad.

 

Tot slot droeg de burgemeester een gedicht voor van Pavel, dat eindigde: "Hoop is een gerichtheid van de geest en van het hart".

 

Hij wenste alle aanwezigen vooral een besluitvaardig en zalig Nieuwjaar.

 

Dinsdagavond 10 januari 2017 in de hal van het Stadhuis was er weer de gezellige Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De burgemeester hield daar opnieuw zijn Nieuwjaarsrede, met hier en daar wat andere accenten. Hij eindigde zijn speech dat hij niets ging zeggen over zijn vertrek naar Friesland. "Dat dacht u misschien, maar dat doe ik niet." Er komt een officieel afscheid op vrijdag 24 februari a.s.

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid