Dag van de Armoede: Sociale Dienst werkt aan nieuwe werkwijze: minder stress voor clienten

Dag van de Armoede: Sociale Dienst werkt aan nieuwe werkwijze: minder stress voor clienten
donderdag 19 oktober 2017

Platform al lang over in gesprek is. Ook de PvdA pleit hier al lang voor. De Sociale Dienst stelt nu de client meer centraal, aanvraag wordt eenvoudiger en binnen 4 weken is er reactie op een aanvraag.

Men wil voorkomen dat deurwaarders aan de deur komen bij clienten, wat een grote bron van stress is. De bejegening wordt verbeterd, men gaat meer naast de client staan.

's Avonds was er een presentatie door Humanitas over een Dordt-pas, ofwel een Rotterdam-pas. De Rotterdam-pas geeft toegang tot allerlei voorzieningen (dierentuin, musea, sport, muziek, etc.). Minima ontvangen de pas gratis, anderen betalen ervoor. Het Dordrechts Museum valt hier ook onder. Er zijn veel kortingen op voorzieningen, maar ook gratis toegang tot voorzieningen. Je kunt je als Dordrecht ook aansluiten bij de Rotterdam-pas, en dan bijv. zwembaden erin laten opnemen, musea, muziek, etc. Dordtenaren kunnen zelf ook een Rotterdam-pas aanschaffen via hun website.

Ton Wulfert (secretaris Platform tegen Armoede) vertelde over een Ombudsman/vrouw. In Rotterdam is er een Ombudsvrouw, die ook voor andere steden werkt. Ook daar kan Dordrecht zich bij aansluiten, bijvoorbeeld. In de Drechtsteden kun je gebruik maken van de Nationale Ombudsman, maar daar wordt in de praktijk weinig gebruik van gemaakt. Het zou goed zijn om te onderzoeken wat het beste werkt: de Nationale Ombudsman of een Regionale Ombudsman, zoals de Ombudsvrouw van Rotterdam. Wethouder Peter Heijkoop zegde een onderzoek toe over zowel de Rotterdam-pas en bijvoorbeeld aansluiten bij de Ombudsvrouw Rotterdam.

De PvdA ziet dit onderzoek met belangstelling tegemoet, want wij willen al langer een Dordt-pas en een eigen Ombudsman/vrouw.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid