"Commissaris van de Koning: ""Deze stad heeft recht op een klasseburgemeester"""

zaterdag 18 maart 2017

sober, kort en krachtig. Het is een beetje summier: ik ga vragen stellen. Profiel is niet uniek: behoefte aan verbinding: wat moet er dan verbonden worden waarom is dit nodig? Dat is ook een opdracht voor uzelf. Wilt u zelf verbonden worden? Zicht heeft op de regio. Eerste aandacht naar Dordrecht of juist meer een leidende rol in groter verband. Plek met 11 fracties, veel kleur, vraagt bepaalde behendigheid. Hoe komt u als raad hier tot besluiten? Wat zijn de prioriteiten: Dordrecht of regio? Veiligheid: specifieke aandachtspunten? Doelgerichte bestuursstijl gericht op participatie: wat bedoelt u hiermee?

David Schalken (BVD, voorzitter Vertrouwenscommissie) vertelde dat de profielschets in goed overleg is samengesteld: Sobere stijl, geen verpakking. Boegbeeld: maritieme stad en regio. VVD: Dordrecht is een oester, die gesloten is, met parel, moet ontsloten worden. CU/SGP: Lobbywerk in Den Haag is belangrijk. D66: Onze bestuurscultuur kan weleens schuren. Er is een Werkgroep Samenspel. BVD: Onze burgemeester kan man of vrouw zijn. Veiligheid: capabel om te dealen met situaties zoals in Rotterdam. CDA: Participatie met meer bijdragen uit de samenleving, om doelen te bereiken

CdK: Boegbeeld: iemand met ideeen, die voor de troepen uitgaat moet ook staan voor dingen waar hij in gelooft een verhaal heeft moet je kunnen verdragen. Dat is niet altijd makkelijk te hanteren leiderschap is niet makkelijk zonder mensen kwijt te raken kan ook eigenwijs zijn ook een ambassadeur. Discussie nog over waar zijn prioriteit legt: Dordrecht of omgeving u bent een centrumgemeente alleen met Dordrecht bemoeien, doet u zichzelf tekort. Waar gaat hij wonen en waarom zo fantastisch hier te komen wonen?

Specifieke veiligheidspunten: coffeeshopbeleid vervoer gevaarlijke stoffen Horecabeleid, goede samenwerking, DuPont, goede samenwerking met religieuze organisaties hoge water/waterveiligheid

CdK: Deze stad heeft recht op een klasseburgemeester. Goeie ervaren, stevige persoon, ervaring in openbaar bestuur graag een ervaren burgemeester ervaren bestuurder, warm hart, koel hoofd grote oren stevige mond die je bij de hand kan nemen natuurlijk gezag verdeelde raad, ook gezond stevigheid als het moet, mildheid als het kan man/vrouw bestuurlijke volwassenheid.

Profielschets werd door David Schalken aan Cdk Jaap Smit overhandigd en zijn de leden van de Vertrouwenscommissie benoemd. Dit zijn de fractievoorzitters van de politieke partijen. Namens de PvdA zit Cor van Verk erin.

Lees hieronder de Profielschets (als pdf-bestand)

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid