Campus Leerpark

Campus Leerpark
donderdag 22 februari 2018
Gemeenteraad, dinsdag 20 februari 2018: Campusontwikkeling Leerpark - Jacqueine van den Bergh:

PvdA wil een sterke stad met een sterke economie. De Campus met Maakfabriek moet hier een belangrijke rol in spelen. Maakfabriek zorgt voor jonge bedrijven in een bruisende omgeving met volop ruimte voor de horeca. ‘Een bruisende campus waar duizenden inwoners met veel plezier leren, wonen, werken en ontspannen en waar bedrijven innoveren en creeren', las ik in een nieuwsbrief. Wij willen vooral met de Campus ontwikkeling meer bedrijven, werk en opleidingen kunnen aantrekken. Als je dit wilt, dan is een goede bereikbaarheid onmisbaar.

GOEDE BEREIKBAARHEID - Intercity, Lightrail, bus:
De bereibaarheid per auto is goed geregeld. Maar wil je inderdaad die ‘bruisende campus zijn waar duizenden inwoners met veel plezier leren, wonen, werken en ontspannen en waar bedrijven innoveren en creeren’ dan is een goed OV-knooppunt met station onmisbaar. Bij het aantrekken van studenten horen goede OV-verbindingen. Met busverbindingen naar de wijken, ziekenhuis en de stad en naar de regio van de Drechtsteden. Want ook uit de Drechtsteden zullen veel studenten komen. Wat ons betreft kan ook een Lightrail verbinding met frekwente lijnen worden onderzocht: ook naar de Drechtsteden gemeenten. Daar moet dan ook ruimte zijn op het spoor. De PvdA droomt over een goede lightrail-verbinding tussen de Drechtsteden, incl. Barendrecht en Ridderkerk. Maar voor nu zijn bussen een goed alternatief. De Intercitytreinen blijven prioriteit. We moeten de discussie over intercity en over lightrail op beide terreinen dan ook goed voeren. Optimale bereikbaarheid, daar gaan we voor.

GROOT PROJECT:
De PvdA wil dat de Campus een succes wordt en leven in de brouwerij brengt. Dat betekent een strakke sturing op budget, ontwikkeling en risico’s. Het moet niet bij reclame taal blijven. Wij willen Campus Leerpark dan ook toevoegen aan de grote projecten, met een vaste planning en manier van rapporteren, waar je snel en goed de kansen en risico’s kunt volgen en bijsturen. 
Wethouder Heijkoop reageerde dat de Campus Leerpark onderdeel is geworden van de grote Projecten.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid