Bouwen van 15 woningen in rand Wielwijkpark

Bouwen van 15 woningen in rand Wielwijkpark
donderdag 25 januari 2018
Adviescommissie Fysiek, dinsdag 23 januari 2018: Bestemmingsplan 1e Herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Parkrand Wielwijkpark en Reeweg Zuid - Jacqueline van den Bergh

Bewoners van Dordtse Hout en Reeweg Zuid maakten massaal gebruik van de mogelijkheid om te komen inspreken op de plannen om 15 woningen te bouwen langs de Parkrand van het Wielwijkpark. Het bestemmingsplan wil dit mogelijk maken. Dinsdag 30 januari 2018 wordt het bestemmingsplan besproken in de Adviescommissie Fysiek.

Bewoners hadden hun verhaal ingedeeld in 3 items: 1) De bereikbaarheid van de nieuwe woningen; 2) Het behoud van het vele grond; 3) Overlast van verkeer, fijnstof en geluid.
Bewoners zijn - buiten een enkele bewoner - niet tegen de nieuwbouw, maar willen betrokken worden bij de uitvoering. Hoewel het college zegt dat participatie van bewoners speerpunt is van beleid, is daar in de praktijk nog niet veel van te merken. Zeker niet bij bouwplannen. Bewoners hebben wel zienswijzen ingediend, maar zijn nooit benaderd door de gemeente voor een overleg. Dat willen zij wel.

Bewoners kwamen met ideeen om de toegangsweg naar de nieuwe woningen via de parkrand te realiseren. Die weg komt er toch, want al het bouwverkeer moet daaroverheen. Het college wil de smalle Reeweg Zuid als toegangsweg bestemmen. De Reeweg Zuid heeft geen aparte fietspaden. Ook zouden de auto's dan via de Reeweg Zuid via 2 smalle paadjes met veel groen en bomen naar hun woningen moeten rijden. Al het groen moet dan worden gesloopt om het pad te verbreden en geschikt te maken als toegangsweg.

Men wil het verkeer zoveel mogelijk spreiden, en het groen behouden. Het groen is niet alleen fraai, maar dient ook als buffer tegen geluid en fijnstof.

De PvdA vindt dat bewoners zeker een punt hebben. Vooral het behoud van het groen en de toegangsweg via de Parkrand zijn belangrijke punten. Zaterdag 27 januari 2018 gaan we ter plekke een wandeling maken.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid