Bo van Matten ontvangt Jongerenlintje

Bo van Matten ontvangt Jongerenlintje
woensdag 10 januari 2018
Nieuwjaarsraad dinsdag 9 januari 2018, vanaf 16.00 uur in Stadhuis:

De Dordtse Belofte
Dinsdagmiddag 9 januari 2018 is in het Stadhuis na de gemeenteraadsvergadering het Jongerenlintje De Dordtse Belofte uitgereikt aan de 17-jarige Bo van Matten. De Dordtse Belofte is aan hem uitgereikt vanwege zijn enthousiaste inzet bij wat hij onderneemt en zijn talent voor het orgaiseren van activiteiten voor de jongste leden van zijn zwemvereniging. Ook is hij aanvoerder van zijn waterpoloteam. Hij is betrouwbaar en beschikt over nodige verantwoordelijkheidsgevoel bij het geven van zwemonderwijs. Kortom, Bo is een voorbeeld voor zijn leeftijdgenoten. Hij is een echte Dordtse Belofte. Gefeliciteerd Bo!

Nieuwjaarsspeech Burgemeester
De heer Kolff begon te vertellen dat hij veel plezier beleeft aan de samenwerking in college en gemeenteraad. Hij is er trots op nu te wonen in deze prachtige historische stad. Hij blikte vooruit op de verkiezingsmaanden: 'het spel om de knikkers gaat beginnen'. In het begin had hij nogal wat scherpe reacties op de calvinistische inslag van de Dordtenaren, maar is daar nu genuanceerder over. Dordtenaren staan bekend om hun harde werken, en mogen best wat meer optimisme aan de dag leggen. 
Volgens de burgemeester maakt de raad zich terecht zorgen over een bepaalde industrie. Bedrijven moeten zelf meer hun verantwoordelijkheid nemen! De burgemeester zei serieus te willen omgaan met Burgerinitiatieven, zoals Stadslandbouw en Leefwerf De Biesbosch. Verder benoemde Wouter Kolff een paar belangrijke ontwikkelingen in Dordrecht: betere bereikbaarheid A16, A15 en N3, Kil 4, duizenden extra woningen erbij terwijl Dordrecht niet echt bouwlocaties te over heeft en verbeteren Jeugdzorg. Het gasloos worden noemde hij de grootste transitie van de eeuw.

Nieuwjaarsspeech Nelleke de Smoker (plv. voorzitter gemeenteraad)
Nelleke herinnerde eraan dat er deze periode meer fractie erbij zijn gekomen. Het zijn er nu in totaal 12. "We leven met elkaar mee als collectief", zei Nelleke. Maar we zijn ook zelfstandige politieke partijen, en respecrteren elkaars meningen. Ook vroeg Nelleke aandacht voor het ondersteundende werk van de Griffie. 
Er komen nu zeer drukke maanden aan, waarin we de concurrentiestrijd aangaan. Hopelijk leidt dit alles tot een hogere opkomst bij de verkiezingen.

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente, in hal Stadhuis
Het was een heel druk bezochte en gezellige Nieuwjaarsreceptie. Veel inwoners en ook ondernemers wisten de weg naar het Stadhuis te vinden. Philip Elzerman heeft 2 joints aangeboden aan de burgemeester, omdat hij een avond wil organiseren in de stijl van en met muziek uit de jaren zestig en van de Zipps. Daar horen jointjes bij. Hij wacht nu op vergunning.
Wouter Kolff vroeg meer ruimte voor verwondering, en minder snel oordelen. Hij voelt zich al langzaam een echte Dordtenaar worden.

Bekijk hier het RTV Dordrecht filmpje

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid