Bijna iedere stad heeft inmiddels wel een Zwaantje

Bijna iedere stad heeft inmiddels wel een Zwaantje
woensdag 29 november 2017
Adviescommissie Fysiek, dinsdag 28 november 2017:

Het college vraagt een extra krediet van 3,5 miljoen voor het bouwen van de nieuwe brug. Vastgesteld bedrag is echter 8,9 miljoen. En dit bedrag is er een verhoging van het oorspronkelijke bedrag. De brug zou nu in totaal neerkomen op 12,4 miljoen. En dat vindt de PvdA wel erg veel geld voor een fiets/wandelbrug. En nieuwe brug tussen Stadswerven en de binnenstad is prima. Wij denken dat je voor 8,9 miljoen een fraaie brug kunt neerleggen.

Op dit moment kan vanwege aanbestedingsfouten de gunning niet vergeven worden aan de winnende brug van de Architectenprijsvraag. Dit constateerde de Raad van State, waar een procedure was aangespannen door ontwerp 2, die de prijsvraag niet won. Voorlopig ligt de voortgang stil. Voor de PvdA des te meer reden om opnieuw naar de fietsbrug te kijken naar de Stadswerven. De PvdA stelt het extra budget van 3,5 miljoen dan ook niet beschikbaar. Dit is een veel te forse prijsverhoging.

De brug, die steeds duurder wordt, wordt een icoon genoemd. Mensen uit het hele land zouden naar Dordrecht komen voor deze brug. Jacqueline van den Bergh van de PvdA denkt dat dit reuze mee zal vallan. Want inmiddels heeft bijna iedere stad een mini Erasmusbrug, een Zwaantje. Dus echt bijzonder kun je dat niet noemen. De PvdA ziet liever de hele Stadswerven - en zeker de punt - een icoon worden, dat daar bijzondere woningen in allerlei variaties worden gebouwd, zoals het oorspronkelijk was bedoeld.

Het is nu een goede woonwijk, waar mensen met plezier wonen. Een fiets/wandelbrug moet er komen. Daar is geen misverstand over. Zodat vanuit Stadswerven de binnenstad makkelijk bereikbaar is. Het was ook altijd de bedoeling dat Stadswerven onderdeel zou worden van de binnenstad. De PvdA wil dat er opnieuw naar de andere ontwerpen van de Architectenprijsvraag wordt gekeken, dat zijn ook allemaal hele mooie bruggen. Of dat er over het mini Zwaantje wordt onderhandeld over een andere prijs. Voor 8,9 miljoen is er een hele mooi brug te bouwen. Volgens wethouder Sleeking zou er dan opnieuw een aanbestedingproject moeten worden opgestart, dat wel 2 jaar zou kunnen duren. De PvdA denkt dat dat helemaal geen 2 jaar hoeft te duren.

De uitvoering ligt nu even stil stil vanwege het vonnis van de Raad van State. Wordt vervolgd.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid