Bij aanleg HSL lijn waren er al afspraken over intercity treinen over dit traject / Dordrecht is een overstap station geworden

Bij aanleg HSL lijn waren er al afspraken over intercity treinen over dit traject / Dordrecht is een overstap station geworden
woensdag 24 mei 2017

ordner verzameld en had die bij zich (foto). NS zei direct dat hij niet gekomen was met een zak met goed nieuws, nadat Paul Tiebosch van D66 alle klachten goed had samengevat: meer goederentreinen, minder intercity treinen, verdwijnen verbinding met Belgie, veel langere reistijden en overvolle treinen. Dit heeft effect op de duurzame ontwikkeling van de stad. Wat voor perspectief kun je bewoners nog bieden, zeker ook nieuwe bewoners die zich hier zouden willen gaan vestigen.

Volgens de NS is de dienstverlening een stuk minder en de reistijd toegenomen. Dit is geen goed nieuws show, maar het wordt wel beter in de toekomst. Men wil de ontwikkelingen nauwkeurig monitoren. En eventueel repareren daar waar nodig. Dordrecht is nu meer een overstapstation geworden. Treinen stoppen in Dordrecht en gaan weer terug. De doorgaande verbindingen zijn sterk versoberd.

Maar als er minder mensen met de trein gaan reizen, vroeg Jacqueline, dan gaat u misschien wel nog minder treinen laten stoppen in Dordrecht. Dat werd ontkend door de NS. Bij ernstige terugval in reizigers, kan er misschien weer een extra trein worden ingezet. Een sterfhuiscontructie, noemde D66 het. Ook dit ontkende de NS.

De PvdA wilde weten wat er nu verder gebeurt met de HSL lijn: gaan er steeds meer treinen over de HSL lijn? Dat is nog ongunstiger voor Dordrecht, want de HSL lijn loopt onder Dordrecht. De HSL lijn was bedoeld voor de Fyra (Hogesnelheids trein). De NS zei dat er van begin af aan bij de aanleg van de HSL lijn al afspraken waren dat ook andere - intercity - treinen over de HSL lijn zouden gaan. En niet alleen de Fyra, daarvoor was de lijn te kostbaar.

We hebben eigenlijk met de HSL lijn ons eigen graf gegraven, maar we geven de moed niet op. De lobby moet continu worden gevoerd. Volgend jaar komt de NS weer, die uitnodiging heb ik gedaan.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid