Bewoners hadden de mogelijkheid moeten hebben hun panden zelf te kopen

Bewoners hadden de mogelijkheid moeten hebben hun panden zelf te kopen
woensdag 12 april 2017

op een andere manier gaat gebruiken bijvoorbeeld als een beleggingsobject. Wij maken ons zorgen om het onderhoud van de panden op deze beeldbepalende plek in Dordrecht. Wethouder Mos heeft aangegeven dat dit niet te verwachten valt, omdat de projectontwikkelaar een warm hart heeft voor Dordrecht en dat de panden monumentaal zijn. Dit betekent dat er bijna niets mag gebeuren zonder een vergunning.

Naast de projectontwikkelaar zijn er ook bewoners en ondernemers geweest die bij zowel Woonbron als de gemeente hebben aangegeven dat zij het pand waarin zij wonen of hun bedrijf hebben, willen kopen. Dit is volgens ons niet serieus genomen. Bewoners zijn aan de kant gezet en er is over een mogelijke koop niet verder nagedacht.

Volgens de wethouder kon het niet omdat de panden in één geheel verkocht moeten worden vanwege de complexiteit van woningen en bedrijfspanden.

De PvdA had graag gezien dat de gemeente en Woonbron serieus naar de mogelijkheden hadden gekeken om de panden aan de bewoners te verkopen. Over vooral dit laatste punt zijn wij niet tevreden en mogelijk laten we het terugkomen in de komende raadsvergadering.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid