Betrek bewoners veel meer bij verkeersveiliger maken van de stad

Betrek bewoners veel meer bij verkeersveiliger maken van de stad
donderdag 12 oktober 2017

30 km straten goed zijn ingericht, laten we dit afspreken met elkaar. Houdt met enige regelmaat verkeerskontroles (Hoeksche Waard en Rotterdam doen dat ook). Betrek bewoners hierbij. Houdt plotselinge controles, bij verrassing. Luister naar burgers waar controles moeten plaatsvinden.OM zegt ook dat er controles kunnen in 30 km straten.

Inrichten straten als 30 km. Zoals Bankastraat (weg ligt nu helemaal open: nu inrichten als 30 km), Minnaertweg (ook inrichten, is in gesprek), Havenstraat (snelheidscontroles en landbouwverkeer).

Volgens politie kan landbouwverkeer over de N3. Onlogisch is het dat landbouwvoertuigen vanuit Hoekse Waard dwars door de stad naar Papendrechtse brug moeten rijden. Alleen de brug is 80 km. Als heel de N3 straks 80 km is, dan kunnen de tractoren via de N3.

Volgens politie (op Veiligheidsbijeenkomst) kunnen er weldegelijk controles worden uitgevoerd ook in 30 km gebieden.

Wat zijn de afspraken in het Regionaal Platvorm Verkeer? Wie zitten er in het RPV? Welke prioriteiten worden hier afgesproken? Meer rapporteren uit dit RPV is nodig.

Kinderen van basisschool Johan Friso in Stadspolders waren in de commissie en vroegen aandacht voor de verkeersveiligheid rond hun school. Zij willen een verkeersdrempel om de snelheid van auto's te dempen, en om een grote spiegel, zodat zij beter de auto's kunnen zien aankomen als zij willen oversteken.

PVDA wil:

- Budget voor inrichting straten (ook de burgemeester was hier voor op Veiligheidsbijeenkomst):

- Zoals nu voor Bankastraat: weg ligt open, dan direct goed inrichten. Meer ruimte voor de fietser. Hier is beleid op gemaakt.

- Luister naar bewoners.

- Goede inrichting 30 km straten: Bankastraat, Schil, Minnaertweg, Dubbeldam: brede fietspaden

- Belijning weg op Singel

- Wensen van kinderen Johan Friso school

Wethouder van der Linden beloofde rapportages over de afspraken met politie over controles, en over de afspraken in het Regionaal Platform Verkeer.

De PvdA komt hier bij de Begroting 2018 op terug.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid