Betere verlichting, meer fietsenstallingen en horeca in Weizigtpark - Bibliotheek in Stationshal

Betere verlichting, meer fietsenstallingen en horeca in Weizigtpark - Bibliotheek in Stationshal
vrijdag 27 januari 2017

een echte ontmoetingsplek worden. De gemeente is - in samenwerking met Platform Stedebaan (met o.a. NS/Prorail, provincie, rijk, metropoolregio Rotterdam-Den Haag) - bezig met plannen te ontwikkelen voor dit gebied. Centraal staat de ontwikkeling om een sterk OV knooppunt te maken, om onze intercity status sterk te verbeteren en meer intercity treinen weer te laten rijden. Dit is voor de PvdA een zeer belangrijk punt.

Onderzoek is gaande naar een nieuwe passerelle (verbinding met verschillende perrons en nieuwe entree aan de zuidzijde over de sporen heen). PvdA is zeer benieuwd hoe dat eruit komt te zien en of dat gebruiksvriendelijk is. De huidige voetgangerstunnel komt dan los van het station, en wordt de zeer gewenste directe verbinding tussen stad en Krispijn. Dat juicht de PvdA van harte toe.

Voor de PvdA zijn de belangrijke zaken om direct aan te pakken: Veiligheid parkzijde (veel betere verlichting), opknappen park, incl. horeca en meer fietsenstallingen. Het opknappen van de Stationshal vinden wij een prima idee, bijv. met horeca en winkels. Een piano in de hal van het station (idee van de Jongerenraad) vindt de PvdA uitstekend.

Ook heeft de PvdA weleens het idee gelanceerd van een Bibliotheek op het station, zoals bijv. in Haarlem. Dat zou opnieuw bekeken kunnen worden.

Op de lange termijn komt dan de directe verbinding tussen Krispijn en het centrum aan bod.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid