Behandeling Begroting 2017 dinsdag 8 november 2016: PvdA wil meer inspanningen in zorg, armoedebeleid en binnenstad

Behandeling Begroting 2017 dinsdag 8 november 2016: PvdA wil meer inspanningen in zorg, armoedebeleid en binnenstad
donderdag 3 november 2016

iedereen gebruik kan maken van de voorzieningen, willen wij een eenvoudige manier van aanvragen. Daarbij kunnen de Wijkteams behulpzaam zijn. Wanneer zij kunnen beschikken over het juiste materiaal, kunnen zij mensen helpen met de aanvraag. De Sociale Dienst zelf kan ook helpen. Zij zouden mensen nadrukkelijk kunnen wijzen op de mogelijkheden. Zij zouden zelfs een stap verder kunnen gaan door de voorziening kant en klaar aan te bieden aan mensen die er voor in aanmerking komen. Een dergelijke pro-actieve houding zou bijdragen om te voorkomen dat kinderen in armoede opgroeien en om de armoede actief te bestijden.

 

Onze staatssecretaris Klijnsma maakt extra geld vrij voor kinderen die in armoede moeten opgroeien en daardoor bepaalde mogelijkheden niet kunnen krijgen. Daarvoor wil zij een plan hebben van de gemeente gevuld met ideeën door de bewoners van de stad. Heeft u een goed idee maail het dan naar info@pvdadordrecht.nl

 

De volgende punten zal de PvdA ook naarvoren brengen:

Mee kunnen doen met de Drechtstedenpas Een stevigere aanpak van rotte panden in de binnenstad Goede busverbindingen (zoals bij Essenhof) Veiligere straten d.m.v. goede straatinrichting Een werkbrigade om mensen effectiever aan help te helpen.

 

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid